Liverpool: Alisson hetekre kidőlt, kapust igazolnának a 7–2 után

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.10.05. 11:21
null
Váratlan mozdulat: a Liverpool Gazzaniga megszerzésével tehet egy próbát (Fotó: AFP)
Az Independent beszámolója szerint az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpool a Tottenham kapusát, Paulo Gazzanigát szeretné szerződtetni, miután Alisson vállsérülés miatt hetekre kidőlt a kezdőcsapatból.

Sokakat meglepetésként ért, hogy Jürgen Klopp együttese a spanyol Adriánnal kezdett a kapuban az Aston Villa elleni vasárnapi bajnokin. A találkozó 57 éve nem látott blamát hozott a Liverpool számára: hét gólt kaptak a vendégek, ami legutóbb 1963-ban, egy Tottenham elleni bajnokin esett meg a vörös mezesekkel.

Bár nem lehet egyedül Adriánt kikiáltani felelősnek, az már az előző idényben is látszott, hogy a spanyol nem képes hasonlóan megbízható szintet hozni a kapuban, mint brazil kollégája. A meccs után Jürgen Klopp ráadásul elárulta, Alisson válla annyira rossz állapotban van, hogy akár hat hétig is maródi maradhat.


Az Independent szerint Klopp Londonban találhat viszonylag olcsó, a házon belüli versenyt viszont mindenképpen elősegítő kapust a keret bővítésére. Ez a futballista pedig nem más, mint a Tottenham egyszeres argentin válogatott játékosa, Paulo Gazzaniga.

A 28 éves labdarúgó az előző idényben Hugo Lloris sérülései miatt 25 tétmérkőzésen is pályára lépett a Spursben, ám az új idényben eddig még a csapat keretébe sem fért be. Ennek oka, hogy José Mourinho nyáron szerződtette a rendkívül rutinos, ingyen megszerezhető Joe Hartot, és az Európa-liga eddigi selejtezőiben a 75-szörös angol válogatottnak adott játéklehetőséget, míg a bajnokikra Lloris mögé, csereként nevezte be eddig mind a négy alkalommal.

Gazzaniga piaci értékét 2.8 millió euróra becsüli jelenleg a Transfermarkt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik