A brazil válogatott Alisson Becker júliusban 62.5 millió euróért (ez bónuszokkal ráadásul felkúszhat 72.5 millió euróig) igazolt a „vörösökhöz”, ami akkor világrekordnak számított, ennyi pénzt ugyanis előtte még nem fizettek kapusért.

A 26 éves játékos most a klubváltás kapcsán arról beszélt, megfordult a fejében, hogy marad a Románál.

„Elhagyni Rómát nagyon nehéz volt. Sokat sírtam, a feleségemmel együtt. Hogy teljesen őszinte legyek, ez egy szakmai döntés volt. A karrieremben előreléptem, a Roma pedig rengeteg pénzt kapott értem. Elhatároztam, hogy a Liverpoolhoz igazolok, de a szívem könnyben állt. Két különleges esztendőt töltöttem el Olaszországban, a lányom is ott született, ráadásul nagyon sok barátom él ott, akik nem köthetőek a labdarúgáshoz.”

„Gondolkoztam azon, hogy sehová sem megyek, maradok a Románál, mert nagyon boldog voltam a csapatnál. Ám amikor egy játékos azon agyal, hogy hol folytassa, az sokkal nagyobb volumenű dolog ennél. Sok nagy tervem és célom van a Liverpoollal, és most már a világ legnagyobb bajnokságában játszom. Nincs nagyon lemaradva a Serie A, egyszerűen csak más, a Premier League sokkal intenzívebb.”