Leicester: lezuhant a stadion mellett a tulaj helikoptere

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.27. 22:33
Lezuhant szombat este Vichai Srivaddhanaprabha helikoptere a Leicester City labdarúgócsapatának stadionja mellett.

A Leicester City a West Hammel játszott a King Power Stadionban, és miután a találkozó 1–1-es döntetlennel zárult, a tulaj gépe felszállt a stadionból, ahogy szokott.A Leicester City a West Hammel játszott a King Power Stadionban, és miután a találkozó 1–1-es döntetlennel zárult, a tulaj gépe felszállt a stadionból, ahogy szokott.

Néhány másodperccel később azonban már látszott, hogy baj van, a pilóta elvesztette uralmát a helikopter felett, majd a stadion parkolójában lezuhant.

Lezuhant, és lángba borult a Leicester tulajának gépe (Fotó: bbc.co.uk)
Lezuhant, és lángba borult a Leicester tulajának gépe (Fotó: bbc.co.uk)

A gépből hatalmas lángok csaptak fel, ám a tűzoltók néhány percen belül kiérkeztek a helyszínre, és eloltották a tüzet.

Egy angol újságíró tweetje szerint a tulaj, John Rudkin sportigazgató és a pilóta is életét vesztette a helyszínen, de később a Sky Sports megosztotta ama értesülését, hogy Rudkin és a klubalelnök Aiyawatt Srivaddanaprabha – ő a tulajdonos fia – nem volt a helikopter fedélzetén.

FRISSÍTÉS, 6:32: A BBC információi szerint Vichai Srivaddhanaprabha tulajdonos is a gépen tartózkodott.

FRISSÍTÉS, 6:51: A Leicester City hivatalosan egyelőre semmit sem erősített meg, rövid szombat esti közleményében annyit ír, hogy a klub mindenben próbálja segíteni a rendőrség és a tűzoltók dolgát, információt viszont csak akkor ad ki, ha a történtekkel kapcsolatban többet megtud.

FRISSÍTÉS: 6:58: Ryan Brown fotós a helyszínen tartózkodott a baleset pillanatában.

„A helikopter motorja leállt. Valami búgó, csikorgó hangot adott ki. Mire én megfordultam, csak annyit láttam, hogy elcsendesült, pörgött, szemmel láthatóan irányíthatatlanná vált. Majd egy óriás robbanást hallottam, aztán tűzcsóva szállt fel.”

A brit média szerint Vichai Srivaddhanaprabha és a lánya is a lezuhant helikopteren volt (Fotó: AFP)
A brit média szerint Vichai Srivaddhanaprabha és a lánya is a lezuhant helikopteren volt (Fotó: AFP)

 

FRISSÍTÉS: 11:50: A Sky Sports a Reutersre hivatkozva megerősítette a BBC információját, hozzátéve, hogy Srivaddhanaprabha mellett a gépen utazott a lánya is, továbbá két pilóta, illetve egy ötödik személy is, ám az ő személyazonosságáról egyelőre nincs információ.

FRISSÍTÉS: 12:05: Kasper Schmeichel, a Leicester City kapusa az elsők között volt, aki odarohant a stadion mellett lezuhanó helikopterhez. Az egyik szemtanú arról beszélt az angol lapnak, hogy a 31 éves dán kapus segíteni akart, de nem tudott, a tűzoltók hamar kiérkeztek a helyszínre.

FRISSÍTÉS: 12:15: Annak ellenére, hogy továbbra sincs hivatalosan megerősített információ arról, hogy pontosan kik voltak a helikopteren, a szurkolók nem hisznek a csodában, és már mécseseket gyújtottak, virágokat vittek a King Power stadionhoz, hogy a tulajdonos Vichai Srivaddhanaprabhát gyászolják. További képek itt!

FRISSÍTÉS: 12:51: A történtek hatására elmarad a női focicsapat mára kiírt, Manchester United elleni bajnokija.

FRISSÍTÉS: 13:40: Claude Puel, az együttest irányító menedzser nem volt ott a helikopteren, ezt hivatalosan is megerősítette. „Ez tragédia. Gondolok az áldozatokra és a családtagjaikra. Szeretnék megnyugtatni mindenkit, aki aggódott értem. Rettentően magam alatt vagyok, de jól vagyok” – fogalmazott Puel telefonon a Sport de Radio France-nak.

FRISSÍTÉS: 13.45: Időközben egyre többen érkeznek a King Power Stadionhoz. Egyre több mécses és virág lepi el a létesítmény oldalát.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik