Leicester: az elhunyt tulajdonos fia veszi át az irányítást

Vágólapra másolva!
2019.08.08. 19:38
null
Aiyawatt Svrivaddhanaprabha a klub elnökhelyettesi pozíciójából lépett elő elnökké (Fotó: AFP)
Az elhunyt Vichai Srivaddhanaprabha fia, Aiyawatt lett a Leicester City elnöke – jelentette be az angol klub csütörtökön.

 

Aiyawatt Svrivaddhanaprabha eddig a klub elnökhelyettese volt, most a klub hivatalosan is bejelentette, hogy ő veszi át elnök-tulajdonos édesapja helyét. Az új elnökhelyettes Aiyawatt testvére, egyben az elhunyt Vichai másik fia, Apichet – adta hírül hivatalos honlapján a Leicester City.

A szurkolók körében népszerű Vichai Srivaddhanaprabha cégcsoportja 2010-ben vásárolta meg a klubot – elnök 2011 februárjától volt –, a thai üzletember csapata meglepetésre megnyerte a Premier League 2015–2016-os kiírását.

2018. október 27-én szokásának megfelelően éppen a csapat arénájából, a King Power Stadionból indult el a tulajdonos helikoptere a West Ham United elleni találkozót követően, ám a magasba emelkedve a pilóta elvesztette uralmát a gép felett, és a stadion mellett lezuhant. A fedélzeten tartózkodó két pilóta és a három utas életét vesztette – Vichai Srivaddhanaprabha is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik