Leicester: 19.5 millió fontba kerülhet Szoboszlai és a bolgár tini

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.04.28. 15:50
null
Brendan Rodgers Szoboszlait és a bolgár Krsztevet is figyeli angol sajtóhírek szerint (Fotó: AFP, archív)
Amint azt már jeleztük, angol sajtóértesülések szerint a Red Bull Salzburg magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik szerepel a Leicester kiszemeltjei között, a legfrissebb hírek szerint a salzburgi középpályás 15 millió fontba kerülhet és egy másik tinédzserkorú középpályást is kinézett az angol klub, a 18 éves, bolgár Filip Krasztevet, az ő vételárát 4.5 millió fontra teszik.

 

A hitc.com szerint a Premier League-ben jelenleg 3. helyen álló Leicesternél úgy számolnak, hogy a csapat az ősszel a Bajnokok Ligájában szerepelhet, és ennek megfelelően tervezik az új idényre Brendan Rodgers menedzser keretét. A cikk felsorolja azokat a Leicester-játékosokat, akik az ismeretlenség homályából előlépve tudtak bizonyítani a klubnál, Jamie Vardytól N'Golo Kantén át James Maddisonig. A cikket jegyző Danny Owen szerint éppen ezért nem lenne meglepetés, ha a „rókák” ismét fiatal, a nemzetközi futballban kevésbé ismert játékosokkal szeretnének erősíteni.

A The Sun értesüléseire hivatkozva ír arról, hogy Brendan Rodgers egyik kiszemeltje a 15 millió fontra taksált Szoboszlai Dominik, akit szabadrúgás-specialistaként említ, kiemeli a Bajnokok Ligájában a Genknek lőtt gólját és az idény során a tétmeccseken jegyzett hét gólpasszát. A szerző úgy fogalmaz, hogy Szoboszlai távozásával újabb csodagyereket veszíthet el a Salzburg.

A cikk Szoboszlai mellett egy másik kiszemeltet is megemlít, a szófiai Szlavija 18 éves középpályását, Filip Krasztevet, aki 4.5 millió fontba kerülhet. Viszont a hitc.com a Sun korábbi hírével szemben nem köti feltétlenül össze Szoboszlai lehetséges érkezését Maddison távozásával, akivel kapcsolatban a Manchester United érdeklődéséről lehet hallani. Sőt, éppen úgy fogalmaz Maddison kapcsán, egyelőre inkább az valószínűsíthető, hogy marad a Leicesternél.

Krasztevről kikértük bolgár kollégánk, Teodor Boriszov véleményét.

„Krasztev a bolgár futball egyik legnagyobb ígérete, de a Szlavija elnöke azt mondta vele kapcsolatban, hogy angol érdeklődésről nem tud, Németországból és Oroszországból viszont van ajánlata. Klasszikus irányító középpályás, precíz, jól passzol és védekezésben is lehet rá számítani. Bulgáriában meglehetősen ritka, hogy valaki tizennyolc évesen huszonkét meccset tud játszani az élvonalban, ami azért mutatja a kvalitásait, de a válogatottsághoz még túl fiatal” – fogalmazott a Meridian match sportnapliap munkatársa, aki szerint éppen ezért nem valószínű, hogy a tehetség a Magyarország elleni Eb-pótselejtezőkön debütálhatna a válogatottban.

Krasztev összesen 25 tétmeccsen szerepelt a Szlavijában, de gólt még nem ért el, gólpasszt is csak egyet adott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik