Koronavírus: figyelmeztették a PL-klubokat az előírások miatt

Vágólapra másolva!
2020.07.11. 13:56
null
A csoportos gólöröm is szükségtelen kontaktus lehet (Fotó: AFP)
A Premier League mind a húsz élvonalbeli klubbal kapcsolatba lépett és figyelmeztette őket, hogy tartassák be játékosaikkal a járványügyi előírásokat.

A The Telegraph arról írt, hogy a liga informálisan egyeztetett a brit kormány képviselőivel, ezután került sor a lépésre: az egyesületeket arra kérték, érjék el játékosaiknál, hogy kerüljék a szükségtelen testi kontaktust és tartsák egymástól a megfelelő távolságot.

A három hónapos kényszerszünet utáni újraindulással bevezettek egy járványügyi protokollt, amelynek része többek között a minden félidő közepén elrendelt ivószünet. Ezt eredetileg azzal a céllal találták ki, hogy miközben a futballisták hidratálják magukat, le lehet fertőtleníteni a labdákat, a kaput és a szögletzászlókat, mégis inkább taktikai időkérés jellege van a dolognak, a vezetőedzők gyakran utasításokat adnak az egymás közelében álldogáló játékosoknak.

A lap úgy fogalmazott: miközben Angliában is enyhülnek a koronavírus-járvány miatt hozott szigorú intézkedések, és hamarosan kinyithatnak az uszodák, valamint az edzőtermek, aggodalomra ad okot, hogy a Premier League labdarúgói esetleg rossz példát mutatnak a társadalomnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik