Két éve meglepte a Newcastle az MU-t

Vágólapra másolva!
2010.08.16. 14:33
null
Ismét összecsap az élvonalban a két csapat (Fotó: Action Images)
Túl azon, hogy az újonc találkozik az előző szezonban a bajnoki címről épphogy lemaradó együttessel, még a közelmúlt alapján sem számíthat sok jóra a Newcastle, amely 2001 óta képtelen legyőzni a Manchester Unitedet. Abban a szezonban a két csapatot csak egy helyezés választotta el egymástól: a manchesteriek a harmadik, a „szarkák” a negyedikek helyen végeztek. Érdekesség, hogy akkortájt kezdett el kacérkodni először a visszavonulás gondolatával Sir Alex Ferguson. Azóta eltelt kilenc év, s még mindig a skót menedzser irányítja a manchesterieket.

A Newcastle rövid kitérő, egy szezon után tér vissza az angol élvonalba, és egyből az egyik, ha nem a legnehezebb feladattal kell szembenéznie. A „szarkák” az Old Traffordra látogatnak, ahol a Premier League rekordbajnoka, a Manchester United lesz az ellenfelük. A két csapat mérkőzése 21 órakor kezdődik.

TEKINTSE MEG ADATBANKUNKAT!

A Newcastle tanítani való módon „reagált” az egy évvel ezelőtti kiesésre. A csapat egyből, csont nélkül, a Championship bajnokaként került vissza az élvonalba. Newcastle-ben egy pillanatig sem gondolták, hogy az együttesnek a második vonalban lenne a helye.


A mostani szezonnyitány nem ígérkezik egyszerűnek a Newcastle számára, bár bizakodásra adhat okot, hogy a legutóbbi PL-idényüket is az Old Traffordon kezdték, 1–1-es döntetlennel. Igaz, legutóbb 1972-ben nyert a Newcastle a Manchester arénájában.

„A Newcastle szárnyalni fog. Most jutottak vissza a Premier League-be, és lenne-e alkalmasabb helye az első mérkőzésüknek, mint az Old Trafford. Nyilvánvaló, hogy jól akarják kezdeni a szezont, s szép pillanatokat szereznének saját maguknak. Még csak két éve volt, hogy velük játszottuk az első mérkőzésünket a szezonban. Akkor döntetlenre végeztünk, remélem, most jobb eredmény születik” – mondta a mérkőzés előtt Michael Carrick, a Manchester United középpályása.

A két csapat legutóbbi 15 összecsapásából a Manchester United tizenkettőt megnyert, ám Fergusonék a legutóbbi három szezonkezdetükön csak egy győzelmet jegyeztek. Az előző idényben a Birmingham ellen nyertek 1–0-ra. Az MU-nak tehát oda kell figyelnie, nehogy „beragadjon” a rajtnál.

KÁDÁR HELYZETE
A másodosztályban eltöltött legutóbbi idényben kevés játéklehetőséget kapott Kádár Tamás a Newcastle-ban, ám feltétlenül mellette szól, hogy mindig megállta a helyét, ha edzője bevetette. A belső konkurencia azóta erősödött, egy emelettel feljebb a mezőny is erősebb lesz, és az sem válik a fiatal magyar védő előnyére, hogy a nyári alapozását sérülés nehezítette.

Ami a mostani mérkőzést illeti: Fergusonnak az okozhat fejfájást, hogy továbbra sem számíthat a térdsérülést szenvedő Rio Ferdinandra és Andersonra. Owen Hargreaves hiányához valószínűleg már hozzászokott az MU trénere…

A másik oldalon Leon Best, Steven Taylor, Danny Simpson és Dan Gosling sérülése nehezíti Chris Hughton menedzser dolgát.

„Nagy kihívás lesz a számunkra. De ezért küzdöttünk oly keményen az előző szezonban, hogy visszajussunk ebbe a sorozatba" – mondta a Newcastle menedzsere, Chris Hughton, aki némileg vitatkozott Carrickkel, szerinte jobb lett volna otthon kezdeni a szezont, és nem az Old Traffordon.

„Ők lesznek majd otthon, a saját pályájukon pedig mindig rendkívül lendületes futball jellemzi a játékukat. Mindig izgalmas érzés az Old Traffordon szerepelni, de egyben nehéz is. Nem túl sok csapat utazik oda úgy, hogy valamivel is távozna" – tette hozzá.

A két csapat ma 21 órakor feszül egymásnak a Premier League 1. fordulójában.

 
1. FORDULÓ
Manchester United–Newcastle – 21 óra
KORÁBBAN
Liverpool–Arsenal 1–1 (N’Gog 46,. ill. Reina 90. – öngól)
Chelsea–West Bromwich Albion 6–0 (Malouda 6., 90., Drogba 45., 54., 67., Lampard 62.)
Aston Villa–West Ham 3–0 (Downing 15., Sz. Petrov 40., Milner 66.)
Blackburn–Everton 1–0 (Kalinic 15.)
Bolton–Fulham 0–0
Sunderland–Birmingham City 2–2 (D. Bent 24. – 11-esből, S. Carr 56. – öngól, ill. Dann 78., Ridgwell 88.)
Wigan–Blackpool 0–4 (Taylor-Fletcher 16., Harewood 38., 43., Baptiste 75.)
Wolverhampton–Stoke City 2–1 (D. Jones 37., S. Fletcher 39., ill. Faye 55.)
Tottenham–Manchester City 0–0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik