Vincent Kompany csak a kispadról követheti a manchesteri búcsúmérkőzését (Fotó: AFP)


„Ez az én formám, nem?”
– mondta a Manchesterbe érkező Vincent Kompany az újságíróknak, miután kiderült, nem tudja vállalni a játékot saját búcsúmérkőzésén sem. A 33 éves belga bekk, aki a nyáron, tizenegy idényt követően a Manchester Citytől az Anderlechthez igazolt, még augusztus végén sérült meg, a combja pedig azóta sem jött rendbe. 

„Felesleges lenne kockáztatni, de lesz ott még jó néhány remek játékos” – tette hozzá Kompany, aki a Cityvel négyszeres Premier League-győztes lett. A tiszteletére rendezett gálameccsen a Pep Guardiola irányította City Legends a Premier League All Stars csapatával találkozik az Etihadban.

Az ünnepségsorozat részeként a City emléktáblát is avatott, a klub edzőközpontjához vezető egyik utat Vincent Kompanyról nevezte el.

„Vincent nemcsak kiváló játékos, hanem egy mindenki számára inspiráló vezér is volt az itt töltött évei alatt. Ezzel a gesztussal szeretnénk adózni a teljesítménye előtt, s emlékeztetni a következő generációkat arra a munkára és hozzáállásra, ami Vincentet a nemzedéke ikonikus Premier League-játékosává tette” – magasztalta Kompanyt Kaldun al-Mubarak klubelnök.