Játékossors: „Egy valóra vált álom volt” – Joe Cole visszavonult

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.13. 10:59
null
Joe Cole olyan klasszisokkal szerepelt egy sorban a válogatottban, mint David Beckham, Steven Gerrard vagy éppen Frank Lampard (Fotó: AFP)
A Chelsea és az angol válogatott korábbi középpályása, Joe Cole 37 évesen úgy döntött, felhagy a profi labdarúgással.

 

Az 56 válogatott meccsén tízszer eredményes Cole legutóbb az észak-amerikai másodosztályban (USL) szereplő Tampa Bay Rowdies színeiben szerepelt, előtte erősítette a West Hamet, a Chelsea-t és a Liverpoolt is.

„Az egész egy valóra vált álom volt. Remélem, a következő két évtizedem ugyanolyan különleges lesz, mint az előző húsz évem volt profi sportolóként” – idézi a BBC Joe Cole szavait.

A BBC statisztikái szerint Joe Cole pályafutása során hét klubban összesen 716 meccsen lépett pályára, 104 gólt szerzett, háromszor lett bajnok és két FA-kupát nyert, valamint a Ligakupát és a Szuperkupát is elhódította a Chelsea-vel.

„A Chelsea-vel nyert trófeák különlegesek számomra, ezek az emlékek örökké velem élnek” – mondta a „kékeknél” a 2007–2008-as idény legjobb játékosának megválasztott Cole.

Szerepelt a 2002-es, a 2006-os és a 2010-es világbajnokságon, az angol válogatottban olyan kiválóságokkal játszott egy sorban, mint David Beckham, Frank Lampard és Steven Gerrard.

„Minden profi karriernek vannak kulcsmozzanatai, az egyik számomra az volt, amikor fiatalon játszhattam a West Hamben. Egy, a pályafutása végéhez közelítő rutinos játékos azt mondta nekem, hogy »élvezz minden meccset, fiatalember. Egy szempillantás alatt véget ér, és átkozottul hiányozni fog, ha vége lesz«. Igaza volt, ezek a szavak még jobban visszhangzanak a fejemben most, mint anno. Próbáltam az ő szavai szerint játszani és élni minden egyes nap, mert profi futballistának lenni különleges megtiszteltetés” – tette hozzá.

Legutóbb a Tampa Bayben szerepelt (Fotó: AFP)
Legutóbb a Tampa Bayben szerepelt (Fotó: AFP)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik