Hosszabbítás: ahol a legendák születnek – Anfield Road 73.

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.11. 18:52
Címkék
A Nemzeti Sport szombati mellékletéből ajánljuk.

„A Mersey partján játszik a világ két legjobb csapata, a Liverpool és a Liverpool-tartalék" – mondta Bill Shankly, a legendássá váló mondásairól is ismert menedzser, aki a Liverpool FC-t naggyá, európai színtéren is trófeákat nyerő klubbá tette. A május 26-án Bajnokok Ligája-döntőt játszó Liverpoolnak ismét esélye van rá, hogy a világ, legalábbis Európa legjobb csapata legyen.

Hogy miként jutottunk el 1878-tól a hatodik BEK-/BL-győzelem kapujáig, mennyivel járult hozzá a sikersztorihoz az örök városi rivális Everton, s hogyan következett a klubtörténetet alakítók sorában Billy Liddell, Kevin Keegan, Kenny Dalglish, Ian Rush után Éric Cantona helyett Kozma István, megtudhatják a Nemzeti Sport szombati, Hosszabbítás című mellékletéből, Pietsch Tibor történeti áttekintéséből.

És a Hosszabbításban még olvashatnak arról is, hogy...

...mivel járult hozzá az NDK történelmének alakításához Jürgen Sparwasser az 1974-es labdarúgó-világbajnokságon? A legemlékezetesebb vb-meccsekről szóló sorozatunk 5. részét Thury Gábor jegyzi.

...hogyan kapcsolódik a sport és genetika témájából írt doktori a 179-szeres válogatott jobbszélsőhöz? A Tatabánya visszavonuló kézilabdázójával, Harsányi Gergellyel Simon József beszélgetett.

...mi az a hiperandrogenizmus, és miért szabályozza a nemzetközi szövetség az ezzel az élettani elváltozással élő női atléták versenyzési lehetőségét? Az ügy gyújtópontjában álló Caster Semenya és társai történetét Vincze Szabolcs járta körül.

...milyen az élet Dagesztánban, és miért több mint sportág ott a birkózás? Kohán Gergely úti beszámolója a Kaszpi-tenger partjáról.

...miért tűnhet másnak a magyar jégkorong-válogatottat a világ végére is elkísérő szurkolótábor? A vezérszurkoló Nagy „Bárd" Tamást Lipiczky Ágnes faggatta a budapesti divízió 1/A-világbajnokságról is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik