Hodgson csalódott, Wenger elégedett

Vágólapra másolva!
2010.08.15. 21:47
null
Amikor még minden szép volt a liverpooliak számára... (Fotók: Reuters)
Két remek csapat, két gól, kiváló egyéni teljesítmények, no meg hibák. Ezek jellemezték a Premier League 1. fordulójának rangadóját, a Liverpool–Arsenal összecsapást. A mérkőzés után mindkét csapat szakvezetője értékelt, természetesen más-más hangulatban: a liverpooli Roy Hodgson csalódott volt, hogy a hajrában kapott gól miatt csak egy ponttal gazdagodtak, míg az egy félidőn át emberelőnyben futballozó londoniakat irányító Arsene Wenger összességében jó eredményként értékeli a döntetlent. Joe Cole kiállításáról mindketten higgadtan beszéltek.

Nem a legboldogabb ember most a földön Roy Hodgson, a Liverpool nyáron kinevezett menedzsere. A Fulhamtől érkező szakember nem rejtette véka alá csalódottságát az Arsenal elleni mérkőzést követően.

„Kicsit csalódott vagyok, hogy elveszítettünk két pontot, mert remek teljesítményt nyújtottunk. A srácok nagyon keményen dolgoztak. Még tíz emberrel is helyzeteket alakítottunk ki és gólt is szereztünk a második félidőben" – értékelte csapata teljesítményt Hodgson.

A RANGADÓ GÓLJAI
 

 

Mint ismert, a Liverpool hazai pályán játszott 1–1-et az Arsenallal úgy, hogy a második félidőben emberhátrányban futballozott. Ennek ellenére a Pool közvetlenül a szünet után, David N'Gog találatával megszerezte a vezetést, amit remekül őrzött egészen a hajráig. Hodgson szerint ráadásul nem biztos, hogy csapatának tíz emberrel kellett volna letudnia a második játékrészt.

„Egyértelmű, hogy nem volt szándékosság Joe Cole szabálytalanságában. Megpróbálta blokkolni a labdát, de nagyon nehéz ebben a helyzetben egyértelmű álláspontot foglalni. Azoknál a belépőknél, amikor az ember megpróbálja beledobni magát a labda útjába, és szerencsétlenségére ütközik a védővel, a játékvezető gyakran súlyosabbnak ítéli az esetet, mint amilyen az valójában volt" – vélekedett az angol szakvezető.

JOE COLE PIROS LAPJA
 

 

 

Hodgson Pepe Reina teljesítményére is kitért, a kapus védelmében elmondta, hogy annak ellenére, hogy hátproblémákkal küzdött, nagyszerűen helyt állt a találkozón. A hazaiak világbajnok játékosa a rendes játékidőben, az Arsenal egyenlítő találatánál hibázott, aminek két elveszített pont lett a következménye. Előtte a kapus szenzációsan védett a mérkőzésen.

Pedig egyértelműen a kapusok közötti különbség dönthetett volna a találkozón – a Liverpool javára. A sors azonban kegyetlen volt. Mert bár talán Manuel Almunia is benne volt az Arsenal bekapott góljában, végül Reina hibázott nagyobbat. Az Arsenal szakvezetője szerint ráadásul nem is biztos, hogy Almunia benne volt N'Gog találatában.

„Nehéz megmondani, hogy Almunia benne volt a gólban. Kiváló lövés volt, amibe egyértelműen beleért, inkább N'Gogot lehet dicsérni érte" – nyilatkozta Arsene Wenger a találkozóz követően.

A francia szakember még nem volt elégedett csapata teljesítményével, de látott bíztató jeleket. Wenger annak ellenére örül az egy megszerzett ponttal, hogy csapata egy félidőn át emberelőnyben játszott az Anfielden.

Samah (balra) csak részben tehetett az Arsenal egyenlítő találatáról
Samah (balra) csak részben tehetett az Arsenal egyenlítő találatáról

 

„Sokat birtokoltuk a labdát, de a Liverpool kiválóan védekezett. Nem tudtunk túl sok helyzetet kialakítani, s ez még nehezebbé vált, miután 1–0-s vezetésre tettek szert, mi azonban folyamatosan mentünk előre. Megmutattuk, hogy nem adjuk fel, s végül egyenlíteni tudtunk. Összességében jó eredményt értünk el Liverpoolban" – tette hozzá Wenger, aki Joe Cole kiállítását egyelőre nem akarta kommentálni.

Az „ágyúsok" mestere saját bevallása szerint látta, amikor Cole elindítja mozdulatát Laurent Koscielny felé, de a „becsapódást" már eltakarták előle.

PREMIER LEAGUE – EMLÉKEZTETŐ
 1. FORDULÓ

Liverpool–Arsenal 1–1 (N'Gog 46. ill. Reina 90. – öngól)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik