Viaszbábavatás után. Vajon melyik az igazi Steven Gerrard? És melyik a műeső? (Fotó: Reuters)
Viaszbábavatás után. Vajon melyik az igazi Steven Gerrard? És melyik a műeső? (Fotó: Reuters)

Steven Gerrard szent meggyőződése, hogy a balszerencsén túl Howard Webb játékvezető is felelős csapata szerdai londoni vereségéért. A játékmester szerint utolsó percbeli szabadrúgása Cesc Fabregas kezéről vágódott le.

„Tizenegyes volt – járták be Gerrard szavai az angol médiát. – Az első félidőben azt mondta a bíró a sorfalunknak, ha valaki felemeli a kezét, és hozzáér a labdához, ő azon nyomban büntetőt ítél. Aztán a másik oldalon valamiféle megmagyarázhatatlan okból mégsem adta meg a tizenegyest. Azt mondta, semmiféle okot sem látott rá."

Gerrard jelezte, örül saját formajavulásának, ám mélységesen elkeseríti, hogy mind az ő, mind csapattársai fáradozásai hiábavalónak bizonyultak, noha sikerült féken tartaniuk „a fantasztikus Arsenalt, amelyben Andrej Arsavin és Cesc Fabregas személyében a világ bármely védelmét feltörni képes labdarúgók játszanak".

„A mérkőzés egészét tekintve a teljesítményünk alapján járt volna az egy pont, a srácok nagyon le is vannak törve, hogy vesztettünk. Mindent beleadtak, mégis üres kézzel jöttünk haza. Sajnos ilyen a futball, az efféle dolgokon túl kell lépni" – értékelt a „vörösök" csapatkapitánya.

A VITATOTT FABREGAS ESET
 

A Daily Mail publicistája ugyanakkor Gerrard játékában talált kivetnivalót, olyasmit, amivel a Liverpool nagyszerű középpályásának éppen a játékvezetők megtévesztése a célja. A lap sportszekciója az idény elején „Nem kérünk a műesésekből!" címmel kampányt indított, s az eltelt időben arra jutott, hogy manapság Gerrard a „műfaj" egyik legjobb és legaktívabb képviselője a Premier League-ben.

A lap az Everton elleni szombati és az Arsenal elleni szerdai bajnoki kapcsán is Gerrard szemére vet egy indokolatlan összerogyást, megjegyezvén, hogy a játékosnak már van „priusza". A felsorolást a 2006 májusában a magyar válogatott elleni felkészülési mérkőzésen (3–1) kiharcolt (és Frank Lampard által kihagyott, pontosabban Király Gábor által kivédett) tizenegyessel kezdik, és további válogatott, bajnoki és európai kupamérkőzéseket idéznek fel.

A Mail cikkírója gúnyosan emlékeztet arra, hogy Gerrard korábban azt nyilatkozta: ha műesésen kapja valamelyik csapattársát, mindenképpen elbeszélget vele erről. „Itt az ideje, hogy régi kedves csapattársa és barátja, Jamie Carragher a vállára tegye a kezét, félrevonja, és emlékeztesse csapatkapitányi felelősségére" – ad kéretlen tanácsot a lap.

PREMIER LEAGUE
26. FORDULÓ – EMLÉKEZTETŐ
Aston Villa–Manchester United 1–1 (Cuéllar 19., ill. Collins – öngól 23.) 
West Ham–Birmingham City 2–0 (Diamanti 45., C. Cole 67.)
Wolverhampton–Tottenham 1–0 (D. Jones 27.)
Arsenal–Liverpool 1–0 (Diaby 72.)
Everton–Chelsea 2–1 (Saha 33. és 75., ill. Malouda 17.)
Blackburn–Hull City 1–0 (Myhill – öngól 16.)