Gérard Houllier az Aston Villa új menedzsere

Vágólapra másolva!
2010.09.08. 22:48
null
Houllier az Aston Villa új menedzsere (Fotó: www.avfc.co.uk)
Az angol Premier League-ben szereplő Aston Villa labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy Gérard Houllier veszi át az együttes irányítását.

Gérard Houllier az új szezon kezdete előtt távozott Martin O'Neillt követi a birminghamiek kispadján.

A 63 éves francia szakember – aki eddig a francia szövetségnél dolgozott technikai igazgatóként – 1998-tól 2004-ig már edzősködött a Premier League-ben, akkor a Liverpoolt irányította, és 2001-ben többek között Ligakupát, FA-kupát és UEFA-kupát nyert a „vörösökkel".

„Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy ennél a nagy klubnál dolgozhatok. Nagyon nehéz volt számomra távozni a francia szövetségtől, de nem tudtam elhárítani ezt a lehetőséget. Az Aston Villa Anglia egyik legnagyobb klubja, nagyszerű szurkolókkal. Hatalmas kihívás ez számomra, alig várom, hogy elkezdjem a munkát" – nyilatkozta a szakember, aki korábban többek között a Lens, a Paris Saint-Germain és a Lyon szakmai munkáját is irányította.

Azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, hogy Houllier hány évre szóló szerződést kötött az Aston Villával (a francia L'Équipe úgy tudja, hogy két év a kontraktus időtartama). A birminghami klub három forduló után a negyedik helyen áll az angol bajnokságban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik