Gallas: Chelsea és Arsenal után Tottenham

Vágólapra másolva!
2010.08.22. 14:43
null
Gallas számára mostantól az Arsenal a fő rivális (Fotó: Action Images)
A Tottenham Hotspur labdarúgócsapata hivatalos honlapján jelentette be, hogy egyéves szerződést kötött az Arsenal korábbi hátvédjével, William Gallasszal.

 

Úgy tűnik, William Gallas legfőbb célja, hogy minden korábbi csapatának szurkolói a lehető legnagyobb ellenszenvvel viseltessenek iránta. Mert ugyan az Arsenalnál lejárt a szerződése, de az „ágyúsok” drukkerei aligha emésztik meg egykönnyen, hogy a klub legnagyobb londoni ellenlábasaként számon tartott Tottenhamhez írt alá.

A hírt ma kürtölte világgá a Hotspur hivatalos honlapja, a 33 éves védő egy évre kötelezte el magát Harry Redknapp együtteséhez.

Érdekesség, hogy a Tottenham immár a harmadik londoni klubja lesz a játékosnak. A Chelsea-nél eltöltött öt idény – benne két Premier League-győzelemmel – után következett az Arsenal, ahol négy évet töltött.

Gallas mindegyik szezonban meghatározó tagja volt Arsene Wenger együttesének, de a francia menedzser a legutóbbi bajnokság végén már nem tartott rá igényt.

GALLAS ELSŐKÉNT JÁRJA VÉGIG A HÁROM LEGNAGYOBB LONDONI KLUBOT

William Gallas lesz az angol labdarúgótörténet első játékosa, aki a három legnagyobb londoni klub, az Arsenal, a Chelsea és a Spurs mezét is viselheti hivatalos mérkőzésen.

Gallas előtt Clive Allen volt szerződtetett játékosa mindhárom csapatnak karrierje során, de hiába igazolta le 1980 júniusában az Arsenal, két hónappal később egy csereügylet keretében odébbállt a Crystal Palace-ba, anélkül, hogy hivatalos meccset játszott volna az „ágyúsoknál". George Graham játékosként a Chelsea-t és az Arsenalt járta meg, a Tottenhamet már „csak" menedzserként irányította.


Gallas mindössze a 14. játékos az elmúlt száz évben, aki az Arsenaltól az észak-londoni ősi rivális Spursbe igazolt.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik