Fülöp ötven százalék esélyt ad csapatának az Arsenal ellen

Vágólapra másolva!
2011.01.12. 10:58
null
Drogbáéktól beszedett egy hetest, jönnek Arsavinék: nincs könnyű dolga Fülöp Mártonnak (Fotó: Action Images)
Egy hetest kapott az Ipswich Town a Chelsea-től a labdarúgó FA-kupában, és a következő feladat sem egyszerűbb: a „traktorosok” az Arsenal ellen vívnak Ligakupa-elődöntőt. Fülöp Márton ötven-ötven százalékot ad a két csapatnak, a kezdőben lesz, és feledtetné a büszkeségét bántó hét kapott gólt.

 

– Megviselte a hét beszedett gól?
– Nem, mert kiszolgáltatott helyzetben voltam. Amíg a Sunderland kapusaként a hét gólból egyet-kettőt háríthattam volna, ezúttal egyet sem. Sokkal inkább bánt, ha az én hibámból kapunk ki egy nullára vagy kettő egyre, mint a jelen szituáció, amikor a helyemben bárki tehetetlenül asszisztált volna a történtekhez. És tényleg csak az igazság kedvéért: a Chelsea-nek húsz, kaput eltaláló lövése volt a meccsen, ami azt jelenti, néhányszor azért kellett nyújtózkodnom. A sajtó is értékelte, a legtöbb helyen hetest kaptam.

– Gyanítom, a szurkolók nem frissen sütött fish and chipsszel várták az Ipswichbe hazatérő sereget.
– Sunderlandben már elszakadt volna a cérna. Az északiak vehemensebbek, és végletesebb érzelmeket táplálnak együttesük iránt. Ipswichben is imádják a klubot, de sokkal türelmesebbek a drukkerek. Elmesélek egy sztorit, amellyel Roy Keane fogadott, amikor aláírtam az egyesülethez. Amikor az azóta elhunyt Bobby Robson fiatal trénerként elkezdett a Townnál dolgozni, nem nagyon jöttek az eredmények. A gyenge szereplés miatt a szurkolók iszonyatos tüntetésbe fogtak. Az elnök, mit volt mit tenni, behívatta Robsont az irodájába. A mester állítólag már telefonált is haza az asszonynak, hogy csomagolhat, hamarosan elhagyják a várost, csakhogy az elnök a felmondólevél helyett meghosszabbított szerződést csúsztatott elé. Robsonnal később FA-kupát és UEFA-kupát nyert az Ipswich.

– Szerda este sem lesz könnyebb dolguk, mint Londonban volt. A Ligakupa elődöntőjében az Arsenalt fogadják.
– Azt remélem, hogy a többség csőrét böki a Stamford Bridge-i csúfos kudarc, merthogy az én büszkeségemet bántja a hetes. Jó meccset szeretnénk játszani, mert azzal azért illik tisztában lenni, az Ipswichnek az FA-kupa és a Ligakupa-elődöntő csak amolyan bónusz, a legfontosabb a bajnokság, amelyben hiába legyintett meg bennünket a kiesés szele, megközelíthető az első hat.

– Az Arsenal ellen Fülöp Márton áll a kapuban?

– Igen. És azt hiszem, Priskin Tamás is a kezdőben lesz.

– Ha ön lenne az újságíró, hány százalékot adna a két csapatnak?

– Miután futballról van szó, ráadásul kupameccsről, ötven-ötvenet.

MI A VÉLEMÉNYE FÜLÖPNEK A MÁSODOSZTÁLYÚ SZEREPLÉSRŐL, ÉS HOGYAN ÉRINTI ROY KEANE TÁVOZÁSA? VÁLASZOK  A SZERDAI NEMZETI SPORT 7. OLDALÁN OLVASHATÓ INTERJÚBAN!

ANGOL LIGAKUPA
ELŐDÖNTŐ, 1. MÉRKŐZÉS
Ipswich–Arsenal 20.45 (Tv: Sport1)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik