Fülöp még életében nem kapott hét gólt

Vágólapra másolva!
2010.01.17. 08:19
Tükörbe tud nézni, de még egyszer nem szeretne ilyet átélni: a Chelsea ellen hét gólt beszedő Fülöp Mártonnak van mit megemésztenie a Premier League 22. fordulója után. A Sunderland-menedzser Steve Bruce nem sokat finomkodott meccs utáni értékelésében.
CHELSEA–SUNDERLAND 7–2
CHELSEA–SUNDERLAND 7–2
 

„Nem, még nem kaptam soha ennél több gólt. És nem is szeretném, ha még egyszer megismétlődne. Rossz érzés, de túl kell ezen lépni. Sajnos az ilyen kudarc benne van a futballban, ha egy Chelsea szintű csapattal állsz szemben. A legfontosabb viszont, hogy tükörbe tudok nézni" – mondta Fülöp Márton a Nemzeti Sportnak a szombati kiütéses vereség (2–7) után. A Sunderland magyar légiósa úgy véli, egy gólról tehetett a meccsen, a hatodikról.

„Kifutottam a kapuból, hogy segítsek a védőknek, elütöttem a labdát, de sajnos éppen Anelka elé pattant. Öt gól után nem voltam olyan idegállapotban, hogy mérlegelni tudjak. Igyekszem tanulni az esetből, máskor hasonló helyzetben is higgadtnak kell maradnom. De inkább ne legyen hasonló helyzet. Lehetett volna kilenc is, ha viszont a két kapufájukat és a többi helyzetüket is beszámítjuk, akár tizenhárom is."

A sunderlandi menedzser, Steve Bruce nem túl cizellált módon adta a világ tudtára véleményét a találkozóról.

„Ezt nem lehet szebben megfogalmazni, egyszerűen szétrúgták a seggünket a meccsen. Sok védőnk hiányzott, és még teljes csapattal is borzasztó nehéz itt játszani. Egyszerűen más szinten futballoztak, kálvária volt ez a meccs" – mondta a BBC-nek.

Carlo Ancelotti érthető módon nagyon elégedett volt kitűnő teljesítményt nyújtó csapatával, mely egy ponttal áll az egy meccsel többet játszó Manchester United előtt a tabellán.

„Talán ez volt az egész szezonban a legjobb teljesítményünk, és azt szeretném, ha ez a játék köszönne vissza az idény végéig. Terryt és Ashley Cole-t egyaránt elővigyázatosságból cseréltem le, előbbi a hátát, utóbbi a bokáját fájlalta" – értékelt a Chelsea mestere.

EMLÉKEZTETŐ – PREMIER LEAGUE 
22. FORDULÓ
Chelsea–Sunderland 7–2 (Anelka 8., 65., Malouda 18., A. Cole 22., Lampard 34., 90., Ballack 52., ill. Zenden 56., D. Bent 92.)
Manchester United–Burnley 3–0 (Berbatov 64., Rooney 69., M. Diouf 91.)
Tottenham Hotspur–Hull City 0–0
Wolverhampton–Wigan Athletic 0–2 (McCarthy 60., N´Zogbia 73.)
KORÁBBAN
Stoke–Liverpool 1–1 (Huth 90., ill. Kirjakosz 57.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik