Fulham: Őrült vagyok, de nem hülye – Claudio Ranieri

Vágólapra másolva!
2018.11.17. 12:34
null
Ranieri hisz a Fulham-feladat sikerében (Fotó: AFP)
Claudio Ranieri szerint képes lesz benntartani az angol élvonalban a Fulham labdarúgócsapatát, akkor is, ha sokan őrült vállalkozásnak tartják, hogy leült a londoniak kispadjára.

 

 

A Fulham a nyáron a playoff megnyerésével jutott fel a Premier League-be, és a klubvezetés 100 millió fontot áldozott arra, hogy megerősítse a csapatot. Így érkezett a londoniakhoz többek között két középpályás, az elefántcsontparti Jean Michaël Seri (Nice, 27 millió font) és a kameruni André Zambo Anguissa (Olympique Marseille, 22.37 millió), a szerb csatár, Alekszandar Mitrovics (Newcastle United, 18.18 millió) és az angol középső védő, Alfie Mawson (Swansea City, 15.17 milló).

A csapat azonban az első tizenkét bajnokiból kilencet elveszített, egy győzelem mellett mindössze két döntetlent játszott, és a megszerzett öt ponttal jelenleg az élvonal utolsó helyén áll. Nem is ért váratlanul senkit Szlavisa Jokanovics menesztése. A helyéreClaudio Ranieri került, aki szerint nincs még veszve semmi.

„Azért vállaltam el a feladatot, mert hiszek benne. Őrült vagyok, de nem hülye: nem lesz könnyű a bennmaradás kiharcolása, de sikerülni fog” – mondta. Hozzátette, számára az a rémálom, hogy a válogatott szünet után csupán két napja lesz, hogy a teljes kerettel felkészüljön a jövő szombati, Southampton elleni bajnokira. Azt követően a két egykori klubja ellen vezeti jelenlegi tanítványait: december 2-án a Chelsea idegenben, 5-én a Leicester City otthon következik.

„Megpróbálok javítani a küzdőszellemen, a játékosaimnak meg kell mutatniuk, milyen szívük van” – mondta. A helyzet nem lesz ismeretlen a számára: 2007-ben reménytelennek tűnő helyzetben vette át a Parma irányítását, de végül olyan eredményeket ért el a bajnokság hajrájában, hogy csapata megszerezte a 12. helyet.

„Amikor a Parmához igazoltam, mindegyik barátom azt mondta, hogy őrült vagyok, és nem lehet megmenteni a csapatot. De én megtettem. Most nem ennyire szkeptikusak, bátorítottak, hogy ez jó választás, fantasztikus, történelmi klubhoz kerültem, és meg tudom csinálni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik