A Sampdoria panaszt nyújtott be a FIFA-hoz Bruno Fernandes átigazolása miatt (Fotó: AFP)

 

Az olasz együttes egy záradékra hivatkozva tartana igényt a 25 éves portugál középpályás – sajtóhírek szerint – mintegy 55 millió eurós átigazolási díjának egy részére. A portugál válogatott futballista januárban szerződött Manchesterbe a Sportingból, amelyhez egy genovai szezon után, 2017-ben igazolt, médiaértesülések szerint 8.5 millió euróért.

A FIFA az ebben a – három évvel ezelőtti – szerződésben meghatározott pénzügyi kötelezettségeket vizsgálja, amelyben – ugyancsak sajtóhírek alapján – a Fernandesért befolyó továbbértékesítési összeg tíz százalékára tart jogot a Sampdoria.

A helyzetet azonban bonyolítja, hogy Fernandes egyike volt a Sporting azon játékosainak, akik érvénytelenítették szerződésüket, amikor szurkolók támadtak rájuk a klub edzőközpontjában. Az érintettek közül többen távoztak, Fernandes viszont maradt a lisszaboni csapatnál, és egy módosított kontraktust írt alá. A FIFA azt bírálja majd el, hogy az eredeti szerződésben érvényes kitételek az azt követőben is érvényesek maradtak-e.