Már Colin Hendry arcán is jól látszott, hogy valami egészen figyelemreméltó történik. A védő mindig is jellegzetes tekintettel nézett maga elé, de az általában nyugodt ábrázat ezúttal zavart tükrözött. Paul Gascoigne teljes eltökéltséggel emelte át rajta a labdát, gyorsított futásán, és hihetetlen gólt vágott be a skótok hálójába.

Az egész meg sem történhetett volna. Számos újság készpénznek vette, hogy Gascoigne ott sem lesz a hazájában rendezett Európa-bajnokságon. A Mirror közvélemény-kutatása azt hozta ki, hogy az olvasók 86 százaléka nem szívesen látná az angol keretben azok után, ami Hongkongban történt a felkészülés során. Arról ma már sokan megfeledkeznek, hogy klubjában csúcsformában volt az 1995–96-os idényben, de ez a felejthetetlen mozdulat kellett ahhoz, hogy a közhangulat a javára forduljon.

Két nappal később a Mirror látványosan visszavonult, és „Mr. Paul Gascoigne-nak: elnézést kérünk” címmel jelentetett meg cikket, amiben többek közt leírták, hogy „a kövér, részeges idióta” ezúttal megmentette hazáját. Újfent.

Az teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!