FFT: Rúben Neves – a Farkasember sztorija

Vágólapra másolva!
2020.03.26. 19:23
Tizenhét évesen a Portóban lépett pályára, 18 évesen kapitány a Bajnokok Ligájában, 21 évesen a Wolverhampton hőse. Rúben Neves fiatalkora ellenére pillanatok alatt a Premier League sztárjává vált, de ettől még ugyanúgy szívesen főz a csapattársaira.

Rúben Neves még emlékszik a fájdalomra. „Öt és fél óra” – mondja a bal bicepszére biccentve. Riporterünk felszisszen: nem az a fájdalomtűrő fajta. Természetesen a teljes felkarját beborító tetoválásról van szó: egy erdő és focikapu fölött őrködő farkas képe, amit még 2018 decemberében varrt fel neki Willy G. Sajnos a tetkó nem az aktuális klubja iránti tisztelgés, bár valóban segít a beilleszkedésben. Ahogy leülünk vele, világossá válik, milyen jól jellemzi a farkas Neves személyiségét: intelligens, harcias, és a családjához messzemenőkig hűséges. Ahogy Neves szófogadóan pózol a fényképezőgépnek, felidézzük, miért is jöttünk a Wanderers edzőpályájára.„Öt és fél óra” – mondja a bal bicepszére biccentve. Riporterünk felszisszen: nem az a fájdalomtűrő fajta. Természetesen a teljes felkarját beborító tetoválásról van szó: egy erdő és focikapu fölött őrködő farkas képe, amit még 2018 decemberében varrt fel neki Willy G. Sajnos a tetkó nem az aktuális klubja iránti tisztelgés, bár valóban segít a beilleszkedésben. Ahogy leülünk vele, világossá válik, milyen jól jellemzi a farkas Neves személyiségét: intelligens, harcias, és a családjához messzemenőkig hűséges. Ahogy Neves szófogadóan pózol a fényképezőgépnek, felidézzük, miért is jöttünk a Wanderers edzőpályájára.

A Porto már 17 évesen betette a felnőttcsapatba, 18 esztendősen ő volt a csapatkapitány a Bajnokok Ligájában; két országban, három bajnokságban hat teljes idényt játszott végig, a válogatott meccsekkel együtt több mint 200 tétmérkőzésen vett részt. Az idén nyáron bővülhet a lista, hiszen a portugálokkal védelmezi majd az Európa-bajnoki címet. Négy évvel az után, hogy otthonról nézte végig, amint nemzeti csapata az esélyekkel szembeszállva legyőzte a franciákat, ő maga is ott lesz a pályán, hogy megpróbálja megismételni a csodát. Messzire jutott. De még olyan hosszú út áll előtte...

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik