FFT: rémálom Newcastle-ban – karnyújtásnyira volt a trófea

Vágólapra másolva!
2019.04.15. 14:41
Kevin Keegan Newcastle-je 1996 januárjában tizenkét ponttal vezette a Premier League tabelláját, mégis megelőzte a Manchester United. Kevin Keegant kérdeztük arról, hogyan veszítették el a bajnokságot, és hogyan nyerték el mégis a közönség szívét.

„Az 1995–96-os idény utolsó napján a Premier League-trófea ott volt a St. James’ Parkban, bár mi végül sohasem láthattuk – emlékezett vissza Kevin Keegan. – Elhoztak egy másolatot arra az esetre, ha legyőznénk a Spurst, a Manchester United meg kikapna a Middlesbrough-tól. De mi aznap döntetlent játszottunk, a United pedig nyert a Riverside-ban.”

„Ők ott helyben meg is kapták az eredeti trófeát. Mi még csak egy pillantást sem vethettünk a másolatra: jól elrejtették a stadion gazdasági épületének mélyére, aztán pedig el is vitték. Az évad nagy részében képzeletben már fél kézzel fogtuk azt a trófeát, hiszen 12 ponttal előbbre jártunk, mint a United, és elképesztően jól játszottunk, de végül sosem kaptuk meg. Nem kis büszkeséggel tölt el az az idény, de még mindig vannak rémálmaim arról, hogyan dobtuk el magunktól az első helyet.”

A teljes cikket, Kevin Keegan személyes visszaemlékezését elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik