FFT: Pep kapusa, aki a középpályán is megállná a helyét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.17. 16:19
Pep Guardiola mindig olyan kapusra alapozza csapatait, aki képes részt venni a játékban. Ederson a Manchester Citynél ehhez pedig kiváló alap, és mint azt a mellékelt ábra mutatja, igen magas kapacitással tud dolgozni. A FourFourTwo interjúja a brazil kapussal.

Mikor a Manchester City az előző idény megkezdése előtt Amerikába utazott három barátságos meccs erejéig, Ederson egy nyolcvanméteres gólpasszal megalapozta hírnevét. Öt hónappal később, amikor a csapat ismét a Tottenham ellen játszott, Raheem Sterling is kapott a jobb szélre egy szédítő hosszú passzt. A Sao Paulóban született tehetség első Premier League-ben töltött idényében szaporodó tetoválásain kívül egész pályás passzaival is feltűnést keltett, amelyeket egy mesterlövész pontosságával juttat célba.

Nem mintha nem használná hatalmas karját is, bár az elmúlt szezonban nem igazán szorult rá a csapat. Miután kivédte Romelu Lukaku és Juan Mata támadásait is, a Citynek sikerült 2–1-re legyőznie a Unitedot. Pep Guardiola később a meccs kulcspontjaként emlegette a két védést.

Az interjút elolvashatják a FourFourTwo honlapján, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik