FFT: Ossett United, avagy hogy lesz két öltözőből egy?

Vágólapra másolva!
2018.10.22. 16:32
Ossettben mindig is két táborra oszlottak a focirajongók: a Town-drukkerekre és az Albion-szurkolókra. A kisváros két klubja a túlélés érdekében kénytelen volt elásni a csatabárdot...

Az Ingfield-stadionba lépve az ember egy hatalmas kék-fehér táblával találja szemben magát: „Üdv az Ossett United FC otthonában!”. „Üdv az Ossett United FC otthonában!”.

Kedves köszöntés, de nem minden belépő érzi a jó szándékot az üdvözletben. Ahogy a forgóajtókon beözönlik a tömeg, rögtön látszik, hogy nem csak a maroknyi vendégszurkoló nem érzi magát otthon a stadionban.

„Üdv itthon? – jegyzi meg a táblára utalva az egyik helyi szurkoló, miközben körbenéz. – Még hogy itthon! Nehéz lesz megszokni.”

Különleges nyitómérkőzésre jöttünk a nyugat-yorkshire-i Ossettbe. Ez az újonnan alapított Ossett United első mérkőzése, a gárdát a kisváros hét évtizede rivalizáló két csapatából kovácsolták egybe. Első pillantásra úgy tűnhet, az egység csak megerősíti az ossetti labdarúgást, arról azonban megoszlanak a vélemények, hogy az egybeolvadás milyen mértékben válik majd a drukkerek vagy akár a klubok javára.

A Cleethorpes Town elleni Northern Premier League regionális ligamérkőzésre kilátogató ossettiek között nyilván van pragmatikusabb alkat, aki belátja, hogy egy 21 ezer lakosú vásárváros nem képes egynél több futballklubot fenntartani. A romantikusabb szurkolók azonban még nem tudták megszokni, hogy fel kell adniuk eddig imádott csapatuk egyéniségét.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik