FFT: ölt, mert ölnie kellett – bozótháborúból Liverpoolba

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.20. 17:35
Bruce Grobbelaar dicsőséges pályát futott be a Liverpoollal, de csak miután serdülőként megjárta a rhodesiai bozótháborút (a mai Zimbabwe elődjében). Most elmeséli a FourFourTwo-nak különös, szívfacsaró élettörténetét.

„Azt mondták, hogy a legerősebb csapatban fogok játszani. Aztán rájöttem, hogy a Crewe Alexandrához kerültem kölcsönbe. »Azt hittem, a legjobb klubhoz jövök« – mondtam a menedzseremnek. »Ott vagy – válaszolta. – Nézd meg a tabellát. Mi tartjuk alulról az egészet.« A viccből azért mégis kikerekedett valami, mert a Crewe színeiben játszottam, amikor Bob Paisley és emberei felfedeztek, és az egész életem gyökeres fordulatot vett. Bob hihetetlen fickó volt, bár a nevemet sosem tanulta meg kiejteni, ami nem is csoda. »Grobldidzsak« – mondta számtalanszor.”

„Tudtam, hogy a csapattársaim egy része utál Liverpoolban lenni. Amikor felmentek a pályára, rögtön szorongani kezdtek. A legdurvább társaságot Skót Maffiának neveztük. Kenny Dalglish, Graeme Souness és Alan Hansen nagyszerű játékosok voltak, de komolyan mondom, megállás nélkül csesztettek minket.”

A cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik