FFT: Nem félek a döntéseim következményeitől – Mourinho

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.20. 15:14
null
Ütött José Mourinho órája a Manchester Unitednél (Fotó: AFP)
E szavakat gravíroztatta José Mourinho karórája hátlapjára. A hitvallás azonos megítélés alá helyezi sikereit és kudarcait. Az FFT 2016 szeptemberében annak nézett utána: a kompromisszumra való képtelensége sikerre vezeti, vagy kudarcra kárhoztatja a portugál edzőt. Sokak szerint megkaptuk a válaszokat – mások szerint még mindig nem.

 

Az ismert mondás szerint nincs régebbi a tegnapi újságnál. José Mourinho manchesteri menesztése apropóján most mégis szívből javasoljuk az olvasónak, hogy olvassa el azt a cikket, amely 2016 szeptemberében jelent meg a FourFourTwo magazinban, és így kezdődik:

„Május 27-én, pénteken, reggel fél tízkor egy munkanélküli új állást talált magának. Öt perccel később bejelentkezett az Instagramon, és kitette a szerződése fényképét. A fejlécben ez állt: Manchester United Football Club Ltd., valamint José Mário dos Santos Mourinho Félix.

Fél órán belül már tizenegyezer-ötszázan kedvelték a képet. Az első, általa már nagyon várt interjúban kapásból úgy beszélt, mint a róka, akit beeresztettek a tyúkólba. Úgy érzem, pályafutásom legjobb korszakában érkeztem el ehhez a pillanathoz, ugyanis a Manchester United az a klub, amelyre igazán fel kell készülni. Óriási szervezet, és egy ilyennek a legjobbakkal kell dolgoznia. Úgy érzem, készen állok. Boldog és büszke vagyok, nagy megtiszteltetés ért. A Manchester Unitedot két szemszögből vizsgálhatjuk. Az egyik az elmúlt három év, a másik a történelem. A magam részéről inkább átugranám az előbbit.”

Akkor még nem tudhattuk, hogyan végződik Mourinho kalandja az Old Traffordon, hiszen csak akkor kezdődött. Most már tudjuk.

Ennek tükrében még élvezetesebb és izgalmasabb elolvasni (vagy újraolvasni) azt a cikket, amely a közben jelenné vált jövőt taglalja. A terjedelmes írás megtalálható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik