FFT: mire megy a Chelsea Lamparddal a kispadon?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.31. 16:03
Megállják-e a helyüket az ifjak a legmagasabb szinten? A Chelsea-vel kapcsolatban ez a legtöbbet hangoztatott kérdés, ezt harsogják a fórumok, a betelefonálós műsorok, a beszélgetések, és a 2019–2020-as idény így vagy úgy, de választ is ad majd rá.

Egymást követő menedzserek találták meg újra és újra a kifogást, hogy miért nem jön össze a siker, többnyire a fentről rájuk nehezedő nyomást tették felelőssé. Mindent a tapasztalatra tettek fel, arra, hogy majd Eden Hazard vagy egy pontrúgás megoldja a problémákat. Hazard azonban távozott a Real Madridba, és a klub kezét megköti az átigazolási tilalom, amelyet büntetésként szabtak ki rá.

Az, hogy Frank Lampardot kérték fel menedzsernek, teljes mértékben megegyezett a közakarattal, a szurkolók eksztázisban várják, hogy munkába álljon. Személye egyfajta folytonosságot jelent a Chelsea háza táján. Valójában azonban segédje, Jody Morris lehet majd igazán nagy hatással a csapatra.

Ő már az ifik edzője is volt a Stamford Bridge-en, majd követte Lampardot a Derbyhez. A londoni klubnál felnevelt egy ragyogó generációt, amelyik egészen egyedülálló módon négyszeres trófeatulajdonos lett a 2017–18-as idény végén. Az elnökség reméli, hogy onnan folytatja, ahol akkor abbahagyta.

A Chelsea elképesztően tehetséges fiatalokat tudhat a soraiban, de ahhoz, hogy a legjobbat hozzák ki belőlük, miközben a dolgok alakulása megfelel az idősebb futballistáknak is, kell egy bátor menedzser, aki, bár ez igazán ritka erény a Premier League-ben, türelmes is kell, hogy legyen. Első lépésnek megfelel, hogy Lampard az ifik szeretett edzőjét választotta maga mellé, ahogyan az is figyelemre méltó, hogy Joe Edwards az akadémiáról az első csapat edzői stábjába került.

Lehet vajon a Chelsea Nyugat-London Ajaxa? Ennyire azért ne szaladjunk előre. A valószínűség-számítás logikája szerint, továbbá az alapján, amit a futball diktál, arra számíthatnánk, hogy csak néhányan jutnak el a legeslegmagasabb szintre.

Mason Mount, Callum Hudson-Odoi, Trevoh Chalobah, Ethan Ampadu, Fikayo Tomori, Reece James, Jake Clarke-Salter és sok más fiatal közül, hogy a felnőtt válogatott Tammy Abrahamról és Ruben Loftus-Cheekról már ne is beszéljünk, biztosan lesz majd, aki szárnyal, és olyan is, aki visszaesik az ifibe. De most megmutathatják a srácok, mit tudnak.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik