Az Arsenal korábbi futballistájának pályafutása Brazíliában ért véget, most mégis Londonban ülünk le beszélgetni, ahová néhány hónappal ezelőtt tért vissza, és marad, amíg fia, Gilberto Junior és lánya, Isabella befejezi középiskolai tanulmányait. A család Westminsterben él, ez mindenképpen változás ahhoz képest, amikor Észak-Londont tekintette otthonának.

Gilberto Silva hat boldog idényt töltött az Arsenal csapatában. Több mint egy évtizeddel később itt van, és alig várja, hogy megválaszolja olvasóink kérdéseit egy olyan pályafutással kapcsolatban, amelyet világbajnoki címmel és a Legyőzhetetlen jelzővel koronázott meg.

„A Highbury különleges hely volt. Emlékszem, a csapatunk magas játékosokból állt, ezért a keskeny kijárón mindig úgy éreztük, hogy az ellenfél fölé tornyosulunk. A klub azonban úgy döntött, hogy szeretne versenyképesebbé válni. A bajnokság is keményebbé vált 2004 után, igaz, az Arsenal jó eséllyel megnyerhette volna a 2015–2016-os idényt is. Nagyjából a közepéig vezetett a csapat. Aztán elveszített néhány értékes pontot, és tudjuk, hogyan alakult a Leicesterrel. Ekkor volt a legközelebb az Arsenal ahhoz, hogy újra bajnok legyen″ – válaszolta Silva az egyik kérdésre.

A teljes interjút elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!