FFT: így lett Klopp Guardiola legnagyobb ellenfele

Vágólapra másolva!
2019.11.08. 19:25
Jürgen Klopp, a Liverpool menedzsere a Bajnokok Ligájában már megelőzte Josep Guardiolát, a Manchester City mesterét. Ha a bajnokságban is képes lesz erre, soha többé nem vitathatja el senki az érdemeit.

Anglia már a hétvégi Liverpool-Manchester City szuperrangadó lázában ég.

A legutóbbi fordulóban a címvédő, második helyen álló Man. City a 86. percben nagy nehezen kicsikarta a győzelmet a Southampton ellen (2-1) Kyle Walker góljával. Eközben a nagy ellenlábas Liverpool is nyert az Aston Villa ellen, és Pep Guardiola, a City vezetőedzője saját meccse után a sajtótájékoztatón Sadio Manéval is foglalkozott, azzal vádolva meg a Pool csatárát, hogy szeret műeséseket csinálni.

Ez egy újabb jele annak, hogy mennyire befurakodott Pep agyába a Liverpool. Jürgen Klopp viszonylag enyhén reagált, csak finoman megvédte Manét. De azért egy picit odaszúrt, mondván: „Megígérem, hogy nem hozom szóba a City taktikai hibáit.”. De ez csak egy kivétel volt, ami erősíti a szabályt: Klopp mindig dicséri riválisát, szeptemberben a világ legjobb csapatának nevezte a Cityt. Vagy szépet szokott róla mondani, vagy semmit.

Mindez valószínűleg megkísértette Guardiolát, hogy másfajta harcmodort válasszon. Mintha régi vetélytársa, José Mourinho eszközeihez nyúlt volna, hogy pszichológiai hadviselést alkalmazzon. Spanyolországban a portugál mesternek ugyanis ez volt a legfőbb ellenszere, és amikor egyszer el tudta venni Guardiolától a bajnoki címet, pontosan ezzel élt.

A FourFourTwo brit elemzője, Richard Jolly értekezik arról, hogyan tette elavulttá Jürgen Klopp José Mourinho módszereit, és hogy Pep Guardiola mit tanult a Mourinho elleni párharcokból. Van különbség, de hasonlóság is: „Mourinho a szavaival próbálta mérgezni Guardiolát, Klopp a kedvességével teszi ezt” – fogalmaz a szerző.

A Klopp–Guardiola-elemzés elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik