FFT: hogyan lett Özil és Alexis a pazarlás szimbóluma?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.11. 15:00
A világ legjobb játékosai közül kettő, Mesut Özil (Arsenal) és Alexis Sánchez (Manchester United) sem tud bekerülni klubja kezdőcsapatába, de más csapatot sem talál magának. A FourFourTwo végigveszi, hogyan jutottunk ide.

Nézzük a tényeket: a világ tíz legjobban fizetett labdarúgója közül kettő nem tud bekerülni saját csapata legerősebb tizenegyébe. Alexis Samchez és Mesut Özil, a két egykori csapattárs emiatt mára a pazarlás szimbólumaivá váltak a futballban, példái annak, hogy a gazdag klubok milyen irdatlan pénzeket dobnak ki feleslegesen az ablakon csak azért, mert nem terveznek előre, alaposan.

A modern futballban kialakult egy új jelenség, a mozdíthatatlan játékosoké. Ide tartozik a fenti két futballista is, akik nem fognak menni egy ideig sehová, hiszen még a nagyon gazdag kluboknak is túl drágák, főleg a fizetésük miatt. Nagyon kevesen engedhetnék meg maguknak a megszerzésüket, emiatt tolongani sem fognak értük.

Jól fizető szerződéseik rabjai, és túl sok szimpátiára sem számíthatnak emiatt senkitől, de nemcsak ők estek ebbe a csapdába, hanem munkaadóik is, akik katasztrofális döntéshozatalról tettek tanúbizonyságot, mert már pénzügyi szempontból is óriási bukás lenne számukra egy esetleges válás.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik