FFT: „Ha Isten velünk, ki ellenünk?” – lelkészek a modern futballban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.05. 16:55
Az már teljesen elfogadott, hogy egy futballcsapat munkáját pszichológus, masszőr, dietetikus vagy mentálhigiénés szakember segíti. De egyre több klub alkalmazza Isten emberét, nőt vagy férfit, hogy munkájával segítse a csapat mindennapi életét.

Szokványos kép: a játékos az ég felé fordul, és megköszöni találatát. Akadnak köztük nagyon elszánt keresztények, akik a mezük alatti pólón is hirdetik hitüket, és visszafogottabbak, például Wayne Rooney, aki sokkal diszkrétebb a hit dolgaiban, de ha gól születik, mindegyikük tudja, kinek kell köszönetet nyilvánítania.

Vannak tehát, akiknek teljesen természetes, hogy a fentiekhez forduljanak, de mostanra a klubok is elkezdték felismerni, hogy bizonyos krízishelyzetek megoldásában jól jöhet a vallás adta segítség. Manapság, amikor a sportpszichológia és a tudomány annyira fejlett, hogy a játékosok életének minden részéhez a laborban fejlesztik ki a segítséget, talán meglepő is lehet, hogy a Football League (azaz a Premier League-től a League Two-ig) klubjainak 75 százaléka, 92-ből 69 alkalmaz lelkészt. Közülük az egyik Cameron Collington tiszteletes, a Queens Park Rangers segédlelkésze.

Akad néhány nagyon magasan jegyzett klub, például a Tottenham és az Arsenal, amelyek nem álltak be a trendbe, és nem alkalmaznak lelkészt, de egyre több helyen ismerik fel, hogy szükség van ilyen emberre is. Olyannyira, hogy már egy testület, a Sportlelkészi Szolgálat is felállt, és igyekszik felkészíteni a tagjait a rögbi, az ökölvívás, az atlétika és természetesen a futball lelki szolgálatára. De miféle hasznuk van mindebből az egyesületeknek?

Kiderül a FourFourTwo magazin cikkéből, amely ide kattintva olvasható el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik