FFT: Gareth Southgate, az év edzője

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.19. 18:02
Gareth Southgate kinevezését sokan pocskondiázták, mondván, jobb lett volna, ha marad a Middlesbrough főnöki székében. Végül azonban egységes csapatot szervezett az angol válogatottból.

 

Gareth Southgate a klubelöljáró Keith Lambbel szemben ült az asztalnál, és minden egyes elhangzott szótól hízott a haragja.

Előző este a Middlesbrough megverte a Derbyt a Riverside Stadionban. Egy órával később Southgate-et kirúgták a csapat menedzseri székéből. Miután ugyanis koccintott egyet a stábtagokkal, az elnöki szobában találkozott Steve Gibsonnal, és elérkezettnek látta az időt, hogy felhozza egy kölcsöncsatár ügyét. Gibson ekkor állt elő a mondandójával. Hiába aratott 2–0-s győzelmet a csapata 2009 októberében a Derby ellen, az edzőt elbocsátották.

Hét éven át úgy nézett ki, hogy ez lesz Southgate első és egyben utolsó próbálkozása a felnőttlabdarúgásban, és edzői pályafutása ezen a ponton érte el csúcsát. 2018. július 7-én azonban ott állt Szamara város stadionjának kellős közepén, és az angol szurkolók énekét vezényelte, miután a válogatott a vb-elődöntőbe jutott. Szó sem volt már bukásról, igazi nemzeti hőssé vált. Miután edzősége így ért véget a Middlesbrough-nál, végig tudta, hogy bizonyítania kell.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik