FFT: Cantona kalandjai Franciaországban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.10. 19:05
A legtöbb brit számára Cantona hazai karrierje alig több mint videogyűjtemény a YouTube-on. Pedig pályafutása már azelőtt is siker és botrány elegye volt, hogy átkelt volna a Csatornán.

A legtöbb angol futballrajongó számára a Manchester United XX. századi legnagyobb játékosa nem 1966. május 24-én született, hanem akkor, amikor átkelt a Csatornán. Ami azelőtt történt – hét szezon a francia első osztályban –, azt inkább pletykákból ismerhetjük, amelyek csínyekről és kihágásokról szólnak.

Az igazság az, hogy mikor 1992-ben Cantona a Sheffieldben találta magát, már több sikerben volt része, mint amennyi más futballistáknak egész pályájuk során kijut. Mindez bőséges munícióval látja el korunk brit krónikásait, és ők ezt örömmel ki is használják, anélkül, hogy bármikor is megkérdőjeleznék az információk pontosságát.

Hazai sikereiről ritkán vesznek tudomást, pedig aligha vonható kétségbe, hogy ha Cantona Angliában lett „a Király”, akkor trónkövetelése Franciaországban kezdődött. Addigra, hogy Trevor Francis adott neki egy lehetőséget a Hillsborough-n 25 éves korában, ő már 20-szoros válogatott volt, kétszeres francia bajnok is, Európa-bajnokságot nyert hazája U21-es csapatával, illetve Francia Kupához segítette a Montpellier-t – ez volt e csapat első trófeája.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik