FFT: Bruno, aki visszaadta a Man. United-drukkerek hitét

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2020.04.22. 21:15
null
Fotó: AFP
Bruno Fernandes pályafutása azzal kezdődött, hogy összeveszett az apjával. A télen ő lett az Old Trafford hőse. Lássuk, hogyan jutott a portugál középpályás Olaszországon és Lisszabonon át egészen Manchesterig.

 

Amikor Bruno Fernandes 2012 augusztusában kiment a portói reptérre, nem várták fotósok, újságírók vagy rajongók. Nem volt más vele, csak azok, akik igazán fontosak voltak neki.

Amikor 2020 januárjában újra távozott Portugáliából, egészen más volt a helyzet. Nem egy ismeretlen kölyök volt, hanem Európa egyik legismertebb futballistája, a Sporting CP üdvöskéje, aki az elmúlt két és fél évben elképesztő számokat produkált: 63 gól, 48 gólpassz 135 mérkőzés alatt. Olyan nagy hatással volt a csapatra, hogy egyik klubtársa, a macedón Sztefan Risztovszki egyszerűen csak így fogalmazott: „Ha nem maradsz velünk a következő idényben, akkor b...hatjuk”.

Bruno Fernandes a vártnál könnyebben alkalmazkodott az angliai körülményekhez: legalábbis erre utal az a magabiztosság, amivel az első derbijén volt képe lepisszegni a partvonalon tomboló Pep Guardiolát. Fernandes aztán tudja, mi kell a népnek.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik