FFT: bemutatjuk a futball Forrest Gumpját!

Vágólapra másolva!
2019.03.05. 15:40
Az elmúlt húsz év úgy alakult, hogy Nelson Vivas valahogy mindig ott volt a legnagyobb mérkőzéseken, a legfontosabb pillanatokban és a legnagyobb edzői forradalmak közepette.

A háttérből szemlélte az eseményeket. Úgyhogy bőven van mit mesélnie, ezért meghívta a FourFourTwo munkatársait, és belevágott.

Vivas 39-szer szerepelt az argentin válogatottban. Tagja volt az 1998-as franciaországi világbajnokságra utazó csapatnak is, és végigjátszotta az Anglia elleni, tizenegyespárbaj után megnyert mérkőzést.

Játszott mindenkivel Tony Adamstől kezdve Diego Maradonán át Gabriel Batistutáig és Dennis Bergkampon át a brazil Ronaldóig.

Azon nagyon kevesek közé tartozik, aki volt a Boca Juniors és a River Plate labdarúgója is, edzői között pedig megtalálható Manuel Pellegrini, Arsene Wenger, Héctor Cúper és Daniel Passarella, hogy a modern kor három legnagyobbra tartott argentin szövetségi kapitányát, César Luis Menottit, Carlos Bilardót és Marcelo Bielsát már ne is említsük. Később Diego Simeone jobb keze lett az Estudiantesnél, a Rivernél és a San Lorenzónál. Ekkor nem kisebb neveket edzett, mint Juan Sebastián Verón vagy Radamel Falcao.

„Hoztam néhány elhibázott döntést is a pályafutásom során, azt hiszem, ez főként a tapasztalanságomnak tudható be. Ma már biztosan nem hagynám ott a Bocát egy másodosztályú svájci csapatért akkor, amikor egyébként a világbajnoki keretbe szeretnék bekerülni az idény végén” – mondta el Vivas az FFT-nek.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik