FFT: Arteta elkötelezettséget vár az Arsenal kapitányaitól

Vágólapra másolva!
2020.01.05. 19:41
Az Arsenal nemrégiben kinevezett menedzsere egyelőre nem tervezi új csapatkapitányok kinevezését, azt azonban elismerte, fontos, hogy a jelenlegi kapitányok hosszú távon is elkötelezettek legyenek a klub irányába.

Mint ismert, az Arsenal első számú csapatkapitánya jelenleg Pierre-Emerick Aubameyang, aki még tavaly novemberben örökölte meg a karszalagot, miután Unai Emery megfosztotta attól Granit Xhakát, mivel a svájci légiós a Crystal Palace elleni találkozón összetűzésbe került a szurkolókkal. Ha pedig Aubameyang elhagyja a pályát, akkor sorrendben Héctor Bellerín, Alexandre Lacazette és Mesut Özil következik a csapatkapitányok rangsorában.éctor Bellerín, Alexandre Lacazette és Mesut Özil következik a csapatkapitányok rangsorában.

Valamelyest bonyolítja a helyzetet, hogy Aubameyangot éppen ezen a héten hozták szóba – immáron sokadjára – a Real Madriddal. Az „ágyúsok” menedzsere, Mikel Arteta erről is beszélt az egyik interjújában: „Nem is gondolok erre a lehetőségre” – fogalmazott röviden a szakember, majd hozzátette, egyelőre nem gondolkozik azon, hogy változtat a régi szisztémán, és új kapitányokat választ.

„Minél nagyobb stabilitást mutatunk a csapatkapitányunkat és a játékosainkat illetően, azt hiszem annál inkább világossá tudjuk tenni a szurkolóknak, hogy mit is szeretnénk elérni. Számos olyan tényező van, amelyet egyelőre nem tudunk az irányításunk alatt tartani, de úgy gondolom, hogy alapvetően rendben mennek a dolgok, és idő sincs arra, hogy változtassak. Nem látom valódi értelmét annak, hogy megváltoztassuk a csapatkapitányokat” – tette még hozzá Arteta.

Korábbi tapasztalatait illetően Arteta azt mondta: „Olyan kluboknál szerepeltem, ahol négy vagy öt csapatkapitány volt. Ők azonban inkább voltak vezéregyéniségek, mint valódi kapitányok. Végül persze közülük az egyik felhúzhatta a karszalagot, miután a csapattársak kiválasztották.”

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik