FFT: Alisson az Anfielden – nagy ember, ügyes lábbal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.29. 15:11
null
A Liverpool kapusa apjától leste el az alapokat (Fotó: AFP)
A tavaly májusi BL-döntő rávilágított, hogy a Liverpoolnak égető szüksége van egy jó kapusra. Aztán jött a brazil Alisson. A Pool 13-asa többek közt Kloppról, Kariusról és a mágikus lelátóról, a Kopról mesélt a FourFourTwo-nak.

Alissonnal, a Liverpool kapusával az egyik elegáns szálloda előcsarnokában találkoztunk, London belvárosában. Amint a kötelező udvariaskodást kipipáltuk, az ötödik emeleten található szoba felé vettük az irányt, amit az interjú és a fotózás kedvéért béreltünk. Szóval itt állunk a liftben a 26 éves brazil válogatottal, akiért júliusban 67 millió fontot fizetett a Liverpool a Romának. És nincs kínos csönd, ideges topogás, indokolatlan telefonnézegetés. A beszélgetés könnyen indul.

„Tagadhatatlan, hogy a véremben van ez a poszt – mondja Alisson az FFT-nek. – Emlékszem, hogy minden hétvégén apámat néztem, ahogy az amatőr bajnokságban védi a lövéseket. Aztán szemtanúja voltam, ahogy a bátyámból hivatásos labdarúgó vált. Majdnem az összes edzésére elkísértem. Érdeklődve néztem, hogy mit kell gyakorolniuk a kapusoknak. Biztos vagyok benne, hogy ezeknek az élményeknek is köszönhetem a technikai fejlődésemet, mivel rengeteget tanultam a megfigyeléseim közben.”

A teljes cikket elolvashatjátok a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik