Aki azt hitte, hogy ismeri Jürgen Kloppot, az gondolja át még egyszer. A Melwood edzőpályán lévő irodájában fogadta a huytoni születésű humoristát, tévés bemondót és egykori non-league labdarúgót, John Bishopot, hogy készülő könyvéhez rögzítsenek interjút.

A lenyűgöző és szemfelnyitogató találkozások során számos témát érintettek, többek közt Pep Guardiolát, a kereszténységet, illetve azt, hogy a Tottenham felett aratott júniusi BL-győzelem után miként maradhatna a csúcson a csapat. Az is szóba került, ki vehetné majd át a helyét a kispadon.

„Meglátásom szerint egy csapat csakis arról szól, hogy tud-e valaki futballozni, vagy nem, és ez teljesen független a bőre színétől, a vallásától vagy attól, hogy milyen rasszba tartozik – mondja Klopp. Valaki vagy tud focizni, vagy nem. Csak ez számít, egyéb dolgokra senki sem gondol. Nálunk van imaszoba, ahol Mo Szalah vagy Sadio Mané gyakorolhatja a vallását. Más iszlám szokásokat is tiszteletben tartunk, például azt, hogy megmosakodnak a mérkőzések előtt. Nálunk mindenki elfogadja, hogy mások vagyunk, mégis teljes mértékben egy hajóban evezünk.”

A teljes beszélgetést elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!