FFT: aki Hazard helyére jött – Christian és a csokigyár

Vágólapra másolva!
2019.08.20. 16:52
Akár Willy Wonkáé is lehetett volna a vidámpark, amely mellett Christian Pulisic felcseperedett. A Chelsea-be szóló aranyjegyét nem a csokijában találta, hanem sokszorosan megdolgozott érte.

Christian Pulisic mozgalmas életet él. Még csak 20 éves, de a Chelsea éppen most igazolta le a Borussia Dortmundtól 58 millió fontért, így rögtön ő lett minden idők legdrágább amerikai játékosa, és nagy eséllyel ő lesz az Államok első, világszinten elismert szupersztár futballistája, de ezzel még nincs vége. Pulisic a legfiatalabb labdarúgó, aki gólt szerzett és csapatkapitányi karszalagot kapott a válogatottban, a legfiatalabb külföldi, aki gólt lőtt a Bundesligában, és a Borussia Dortmund legfiatalabb játékosa, aki szerepelt a Bajnokok Ligájában. Úgy beszél pályafutása jelentős mérföldköveiről, ahogyan a korabeli egyetemisták megvitatják, hogy milyen órákra járnak.

Ennek a mentalitásnak köszönheti, hogy itt tart ma. Sosem rémült meg attól, hogy megtalálja a helyét a nagyobbak közt, attól, hogy állandóan költöznie kell, aminek következtében „nem igazán járt” középiskolába, és attól sem, hogy hat különböző menedzser irányítása alatt átlagosan 81 ezer néző előtt teljesítsen. Számára a kudarc legfeljebb olyan gondot jelent, amiből tanulhat valamit.

A Dortmundnál Pulisic egyike volt annak a nagyon kevés fiatalnak, aki megérett a bevetésre. Mire betöltötte a 19-et, 60-szor lépett pályára az első csapatban. Ugyanennyi idősen Messi csak 34-szer szerepelt a Barcelonában, Cristiano Ronaldo összesen 53-szor a Sportingban és a Manchester Unitedban.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik