FFT: mi lesz Kepával? A Chelsea rekordigazolásának átka

Vágólapra másolva!
2020.09.26. 12:16
null
Nem volt sikersztori Kepa szerződtetése a Chelsea-nél (Fotó: AFP)
A Chelsea új szerzeménye, Édouard Mendy kapus érkezése bizonyára Kepa Arrizabalaga karrierjének a végét jelenti a „kékeknél”. De hogy lehet megszabadulni egy 71 millió fontba került játékostól? A FourFourTwo.com elemzése.

 

A Chelsea 22 millió angol fontért szerződtette a szenegáli Édouard Mendyt a francia élvonalbeli Rennes-ből, és sokat elárul a vele kapcsolatos elvárásokról, hogy a legutóbbi kapust, akit a Rennes-ből vásárolt meg a Chelsea, úgy hívják: Petr Cech.

A 197 centiméteres magas kapussal szemben nagyon az elvárások – de nem olyan nagyok, mint az elődjével szemben. Kepa egyre zordabb hangulatot árasztó jelenléte a Chelsea-nél a jelek szerint a végéhez közeledik. Mendynek volt a legjobb védési hatékonysága a Ligue 1 kapusai között az előző idényben, Kepának meg a legrosszabb a Premier League-ben azóta, amióta ilyen statisztika létezik. Minden azt sugallja: elérkezett a váltás ideje.

De mit tehet a Chelsea ebben a csapdahelyzetben, amelybe Andrij Sevcsenko és Fernando Torres szerződtetése után újra beleásta magát?

Brit kollégáink cikke elolvasható magyarul a FourFourTwo.hu-n,IDE KATTINTVA!

Magazinunkat olvassa digitálisan adigitalstand.hu/fourfourtwooldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik