Ferguson Scholesról áradozott a siker után

Vágólapra másolva!
2010.08.17. 10:02
null
Scholes a meccs legjobbjaként vezette az MU-t (Fotó: Action Images)
A Manchester United magabiztosan kezdte a 2010–2011-es szezont a Premier League-ben, és a Newcastle elleni 3–0-s siker főszereplője a két gólpasszt is adó Paul Scholes volt. Sir Alex Ferguson nem győzte dicsérni a 35 éves játékost – a skót szakember úgy véli, ilyen futballistákra van szükség Angliában.

Jobb kezdést nehezen lehetett volna elképzelni a Manchester United számára: a „vörös ördögök" magabiztosan verték meg az újonc Newcastle-t, így nem meglepő, hogy Sir Alex Ferguson elégedett volt csapatával, főleg a meccs emberének választott Paul Scholesszal.

„Scholes csodálatosan passzol és lát a pályán. Már a Community Shielden is megmutatta, hogy még mindig a régi és nem vesztette el az étvágyát" – mondta a menedzser a 17 éve tartó karrierjének teljes egészét az MU-nál töltő labdarúgóról.

„A sportágnak mindig szüksége van az ilyen játékosokra. Számos jó futballista van Angliában, csak ezt néha hajlamosak vagyunk elfelejteni" – jelentette ki a szakvezető a Dimitar Berbatov és Ryan Giggs találatát is előkészítő középpályással kapcsolatban.

„A lényeg, hogy megnyertük a meccset. Több gólt is szerezhettünk volna, ám örülünk az eredménynek. A Newcastle kemény védekezéssel próbálkozott. Sok csapat teszi ezt itt, de türelmesek voltunk" – mondta Scholes.

Ferguson kijelentette, kemény meccset várt a Newcastle-tól, mivel jó munkamorállal készült a Premier League-re. A szakember szerint az első tíz percben jól is ment a vendégeknek, de később számos helyzetet alakítottak ki a „vörös ördögök". Az elpuskázott ziccerek nem is tetszettek a skótnak: véleménye szerint csak Berbatovnak legalább három-négy lehetősége volt.

Chris Hughton, a Newcastle menedzsere örül annak, hogy nem kell minden héten az MU-val bajnokit vívni.

„Lesznek mérkőzések, amikor többet birtokoljuk majd a labdát. Az ilyen meccseken jól le kell fednünk a területeket, és olyan pontosnak kell lennünk, amennyire csak tudunk. Az első harminc percben jól játszottunk, de aztán az ellenfél kihasználta a hibáinkat" – mondta Hughton.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik