Ferguson és Wenger is a MU védelmét dicséri

Vágólapra másolva!
2010.12.14. 09:32
null
Nani néhányszor csomót kötött az Arsenal-védők lábára (Fotó: Reuters)
A Manchester United megérdemelten nyert az Arsenal ellen a Premier League 17. fordulójának rangadóján. Az 1–0-s hazai győzelemmel véget érő mérkőzés után Sir Alex Ferguson és Arsene Wenger is azt emelte ki, hogy a „vörös ördögök" végig remekül védekeztek, elfojtva ezzel a londoniak támadásait.

„Jól kellett játszanunk, és jól is ment, főleg az első félidőben. A második játékrészre erőre kaptak és hátrébb tudtak minket szorítani. Wayne Rooney büntetője egészen különös volt, sose láttam, hogy így a léc fölé lőne egyet. Ez adott egy kis lendületet az Arsenalnak, de a védekezésünk rendkívül jó volt egész este" – nyilatkozta a lefújás után a Manchester United elégedett menedzsere, Sir Alex Ferguson.

 ROONEY SOK BÜNTETŐT RONT EL
 

Bármennyire is jó csatár Wayne Rooney, úgy tűnik, hogy a Manchester Unitednak új tizenegyesrúgó után kell néznie. Az angol válogatott támadó ugyanis finoman szólva sem bizonyul kíméletlen ítélet-végrehajtónak: eddig kilenc alkalommal végzett el büntetőt a Premier League-ben, és négyszer hibázott. A tegnap esti volt a harmadik alkalom, hogy az Old Trafford közönsége előtt nem tudott értékesíteni egy tizenegyest.

A skót szakember nem fukarkodott a dicsérő szavakkal, amikor az újságírók a találkozó egyetlen gólját szerző Pak Dzsi Szungról kérdezték. „Nagyon jól megy neki az Arsenal ellen, és az utóbbi időben remek formában játszik – dicsérte a dél-koreai középpályást, aki a szezonban már hat gólt szerzett a „vörös ördögök" mezében. – Sajnálatos módon december 26. után elveszítjük hét mérkőzésre az Ázsia-kupa miatt, és emiatt csalódott vagyok."

Nemcsak Ferguson, hanem a tapasztalt védő, Rio Ferdinand is méltatta a győztes találatot fejelő társát. „Dzsi a nagy meccsek embere. Ez tény. Tehetséges játékos, örülünk, hogy a csapat tagja. Ismét megmutatta, mire képes, és nagyon örültem, hogy ő szerezte a gólunkat."

Az Arsenal menedzsere, Arsene Wenger az Old Trafford talaját szidta, de sportszerűen elismerte az ellenfél jó produkcióját is. „A mérkőzés színvonala megsínylette a nagyon rossz minőségű gyepszőnyeget, ezért követett el mindkét csapat rengeteg technikai hibát. Nem hinném, hogy ne teljesítettünk volna megfelelően, egyszerűen meghajoltunk a United kitűnő védekezése előtt. Volt így is néhány lehetőségünk, összességében szerintem balszerencsés vereséget szenvedtünk" – mondta a francia szakember.

Wenger egyébként újonc kapusát, a 20 esztendős lengyel Wojciech Szczesnyt is dicsérte a lefújás után. „Jól teljesített, nem követett el hibákat. Tudom, sokan csodálkoztak, hogy ilyen nagy mérkőzésen küldöm pályára először a fiút. Ám ha kapusról van szó, nem a találkozó tétjét kell nézni, hanem a játékos képességeit. Minden nagy kapus 18-19 évesen kezdett, Edwin van der Sart is láttam védeni nagy meccseken, amikor még csak tizennyolc volt."

Az összecsapás előtti napokban Patrice Evra, a United balhátvédje nagy vihar kavart azzal, hogy a manchesteriek londoni riválisát edzőközponthoz hasonlította, de az erőpróba után már a védő is tisztelettudóbban nyilatkozott. „Nagyszerű győzelem ez, most újabb nagy meccs vár ránk a Chelsea ellen. Ha akkor is olyan szellemben, olyan küzdeni akarással futballozunk, mint ma este, akkor sok mérkőzést megnyerhetünk. Megmutattuk, hogy nagyszerű csapatunk van. Az Arsenal remek együttes, és nyomás alá helyezett minket, amikor nem sikerült megszereznünk a második gólt. Ám erősek maradtunk és közösen kivédekeztük a támadásokat" – mondta Evra a Sky Sportsnak.

Az Arsenal legjobb formában lévő játékosa Samir Nasri volt az utóbbi hetekben, de az Old Traffordon a francia középpályás sem tudott igazán lendületet vinni az „ágyúsok" támadójátékába.

„Mindkét csapat nagy erőket mozgósított. Nagyon taktikus találkozó volt, kevés helyzettel. Sajnos hátrányba kerültünk, de úgy vélem, jól reagáltunk erre. A második félidőben vállalkozóbb szellemben futballoztunk, voltak is lehetőségeink az egyenlítésre, csakhogy nem használtuk ki őket" – összegezte a mérkőzést Nasri.

PREMIER LEAGUE
17. FORDULÓ
Manchester United–Arsenal 1–0 (1–0)
Manchester, Old Trafford, 76 000 néző. V: Webb
Man. Utd.:  Van der Sar – Rafael, Ferdinand, Vidics, Evra – Nani, Fletcher, Carrick, Anderson (Giggs, 85.),  Pak Dzsi Szung – Rooney
Arsenal: Szczesny – Sagna, Squillaci, Koscielny, Clichy – A. Song, Rosicky (Fabregas, 64.), Wilshere (Van Persie, 64.), Nasri – Arsavin (Walcott, 77.) – Samah
Gólszerző: Pak Dzsi Szung (41.)
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,pl,2010/17,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkb
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik