Felkészülés: kupagyőzelemmel debütált Cech az Arsenalban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.18. 16:19
null
Cazorla tündökölt, a döntőben is nyert az Arsenal (Fotó: Action Images)
Az Arsenal labdarúgócsapata második találkozóját is megnyerte a Premier League Ázsia-kupán, így elhódította a serleget. A londoniak a fináléban az Evertont győzték le 3–1-re Theo Walcott, Santi Cazorla és Mesut Özil találatával.

Az Everton a szinte üres stadionban gól nélküli döntetlent követően tizenegyespárbajban győzte le a Stoke Cityt, az Arsenal pedig egy argentin, brazil és francia játékossal megerősített alkalmi helyi csapat ellen 4–0-ra nyert, így jutott be a döntőbe.

A finálé még el sem kezdődött, a londoni drukkerek máris izgulhattak, első találkozóján húzhatta fel ugyanis az Arsenal mezét a nyáron a rivális Chelsea-től szerződtetett Petr Cech.

A cseh kapusnak nem akadt sok dolga a kezdést követően, az Arsenal kezdett jobban, amely a 22. percben magához is ragadta a vezetést. Santi Cazorla ugratta ki a középpálya közepéről Theo Walcottot, aki megvárta, míg lepattan a labda, majd kapásból a kapuba emelt (0–1).

A fordulás után a gólpasszt jegyző Santi Cazorla a teljes Everton-védelmet leültette, majd két lövőcsel után a tizenhatos vonaláról eltekerte a labdát Robles mellett (0–2).

A londoniak harmadik gólját Mesut Özil szerezte, aki a második asszisztját jegyző Cazorla passzát követően tekert a kapuba (0–3).

Cech kupagyőzelemmel debütált (Fotó: Action Images)
Cech kupagyőzelemmel debütált (Fotó: Action Images)

Az Evertonnak már csak szépítésre futotta, Arsenal-labdavesztést követően a csereként beálló Ross Barkley csapott le és bombázott a felső sarokba, beállítva az 1–3-as végeredményt.

A harmadik helyet a felkészülési tornán a Stoke City szerezte meg, a bronzért menő találkozón 2–0-ra legyőzte a szingapúri alkalmi álomcsapatot.

PREMIER LEAGUE ÁZSIA-KUPA
DÖNTŐ
EVERTON–ARSENAL 1–3
(0–1)
Szingapúr, Nemzeti Stadion
EVERTON: Robles – Coleman, Stones (Browning, 84.), Jagielka (Hibbert, 84.), Garbutt – McCarthy (Osman, 61.), Barry – Deulofeu (Mirallas, a szünetben), Naismith (Barkley, a szünetben), Cleverley – Koné (Lukaku, 61.). Menedzser: Roberto Martínez
ARSENAL: Cech – Bellerín (Debuchy, 77.), Chambers, Koscielny, Gibbs – Ramsey, S. Cazorla (Coquelin, 77.) – Wilshere (Oxlade-Chamberlain, a szünetben), Özil, Walcott (Arteta, 71.) – Giroud (Akpom, 81.). Menedzser: Arsene Wenger
Gólszerző: Barkley (76.), ill. Walcott (22.), Cazorla (58.), Özil (63.)

A 3. HELYÉRT
Stoke City–Szingapúr XI 2–0 (Sidwell 7., Arnautovic 73.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik