Felkészülés: a Liverpool nyerte az ázsiai Premier League-kupát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.22. 17:02
null
Coutinho tornagyőzelemre vezette a Liverpoolt (fotó: AFP)
A kétévente megrendezett Premier League Ázsia-kupa küzdelmeinek idén Hongkong adott otthont, a trófeát a finálét a Leicester City ellen 2–1-re megnyerő Liverpool története során első alkalommal hódította el. A harmadik helyért rendezett Crystal Palace–West Bromwich mérkőzést 2–0-ra a londoniak nyerték.

A fináléban Philippe Coutinho vitte a prímet: a Liverpool brazil légiósa 55 percet töltött a pályán, ez idő alatt előbb kiosztott egy gólpasszt Mohamed Szalahnak, aki a 20. percben kiegyenlítette Iszlami Szlimani 12. percben esett gólját, majd egy perccel az első félidő vége előtt maga is betalált, ezzel be is állította a 2–1-es végeredményt.

A 25 éves brazil szerepeltetése – és jó teljesítménye – válasz lehet azoknak, akik úgy gondolták, hogy Jürgen Klopp már Coutinho nyári eladását fontolgatja. A mérkőzésen egyébként az első félidő kimondottan élvezetes játékot hozott, ám a második játékrészre mindkét csapat alaposan felforgatott összeállítással érkezett, így a korábban látott színvonal is visszaesett.

A Liverpool következő felkészülési mérkőzését július 29-én a Dárdai Pál edzette Hertha BSC ellen játssza.

A harmadik helyért lejátszott mérkőzésen a Crystal Palace Luka Milivojevics és Bakary Sako első félidőben esett góljaival legyőzte a West Bromwich Albiont.

PREMIER LEAGUE ÁZSIA-KUPA
DÖNTŐ
Leicester City–Liverpool 1–2 (Szlimani 12., ill. Szalah 20., Coutinho 44.)
A HARMADIK HELYÉRT
Crystal Palace–West Bromwich 2–0 (Milivojevics 12., Sako 43.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik