FA-kupa: Úgy gondolják, egy 6–0-s meccs szórakoztató? – Mourinho

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.18. 16:55
null
José Mourinho még nem tudja, számíthat-e Romelu Lukakura (Fotó: AFP)
José Mourinho, a Manchester United menedzsere továbbra sem tudja, hogy Romelu Lukaku pályára léphet-e a Chelsea elleni szombati FA-kupa-döntőn.

A „vörös ördögök” legeredményesebb támadója – aki a jelenlegi idényben 50 összecsapáson 27-szer volt eredményes, emellett kiosztott kilenc gólpasszt is – még az Arsenal elleni bajnokin szenvedett bokasérülést, ami miatt a Brighton, a West Ham és a Watford ellen sem léphetett pályára.

José Mourinho elmondása szerint továbbra is kérdéses, hogy Lukaku ott lehet-e a Chelsea elleni FA-kupa-döntőn, a stáb az összecsapás előtti utolsó pillanatokban dönt majd róla, engedi-e játszani a belga támadót.

Mourinho ugyanakkor elmondta, hogy a Watford ellen kisebb sérülést összeszedő Anthony Martial egészséges, ő biztosan a rendelkezésére állhat szombaton.

„Nem akarok hazudni nektek Lukakuval kapcsolatban. Jelenleg fogalmam sincs, játszhat-e, egyelőre várunk, aztán majd meglátjuk” – fogalmazott Mourinho, majd amikor megjegyezték, hogy eddigi 14 döntőjéből 12-t megnyert, egyszerű választ adott.

„Annak, hogy mit csináltunk a múltban, semmi köze a holnaphoz. A győztes mentalitásnak nincs jelentősége a rekordokat vagy a döntőket nézve. A rekordok és a statisztikák nem tudnak pályára lépni és játszani. Ami fontos, az az, hogy tizenegy futballista nekifeszül másik tizenegynek és mindenki megpróbálja a legtöbbet kiadni magából.”

Az egyik újságíró megkérdezte, szórakoztató finálét vár-e a régi klubja ellen, Mourinho pedig visszakérdezett: „Mi számít annak? Még mindig nem értem ennek a szónak a jelentését. Úgy gondolják, egy 6–0-s meccs szórakoztató? Szerintem nem az. Szerintem az a szórakoztató, amikor az érzelmek a középpontban vannak, amikor az utolsó percig nyílt a csata és emiatt a felek idegesek és feszültek. Nekem, ha a labdarúgás szerelmeseként nézem, akkor ez a szórakoztató. És igen, ebből kiindulva úgy hiszem, ez egy szórakoztató döntő lesz.”

Antonio Conte, a Chelsea trénere továbbra is rejtélyeskedik a jövőjét illetően.

„Igen, biztosan tudom, hogy ez lesz az utolsó meccsem itt, ebben a szezonban legalábbis. Nekem és a játékosaimnak is. Egyébként pedig ahogy önök is tisztában vannak vele, szerződés köt a Chelsea-hez és elkötelezett vagyok a klub iránt.”

Amikor a szakembert arról faggatták, szerinte a nyáron változás lesz-e a „kékeknél”, Conte csak annyit reagált, nem tudja.

„Ami biztos, hogy nekünk a holnapi találkozóra kell koncentrálnunk, számunkra ez kulcsfontosságú mérkőzés: nehéz idény végén járunk, és jó lenne legalább egy trófeát begyűjteni.”

ANGOL FA-KUPA
DÖNTŐ
Szombat, 18.15:
Chelsea–Manchester United (Tv: Sport2, élőben az NSO-n)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik