FA-kupa: tizenegyesekkel került a négy közé a Brighton

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.17. 18:42
null
Nem sokon múlott a Brighton játékosainak öröme (Fotó: AFP)
Az angol FA-kupa utolsó negyeddöntőjében a Brighton a másodosztályú Millwall otthonában drámai körülmények között harcolta ki a továbbjutást, és került negyedikként az elődöntőbe. A legjobb négy között a Manchester City ellen küzd meg, míg a másik ágon Watford–Wolverhampton mérkőzést rendeznek a döntőbe jutásért.

A gól nélküli első félidőt követően a Millwall a 79. percre 2–0-s előnyre tett szert, ám ekkor jött a dráma – pontosabban szólva, a dráma ekkor már a pályán volt a csereként pályára lépő két Brighton-játékos, Jürgen Locadia és Solomon March képében.

Előbbi ugyanis a 88. percben szépített, míg utóbbi a ráadás ötödik percében megszerezte az egyenlítést jelentő találatot – nem akármilyen potya góllal, köszönhetően David Martin Millwall-kapusnak –, így jöhetett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás.

Ebben újabb, szabályos gól már nem esett – ráadásul a vége előtt egy perccel a Millwall emberhátrányba került –, csak szabálytalan. Locadia a 121. percben ismét betalált, de a játékvezető szerint lesről, ám tévesen hagyatkozott asszisztensére a bíró.

Így viszont jöhettek a tizenegyesek, amelyek során a Brighton játékosai jobban koncentráltak, és 5–4-re megnyerték a párbajt, negyedik csapatként bekerülve a legjobb négy közé.

A hosszúra nyúló mérkőzést követően az FA közzétette az elődöntő párosítását: a Brighton a Manchester City ellen lép pályára, míg a Watford a Wolverhamptont fogadja.

ANGOL FA-KUPA
NEGYEDDÖNTŐ
Millwall (II.)–Brighton & Hove Albion 2–2 – 11-esekkel 4–5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik