FA-kupa: Terryt kiállították, de a Chelsea négyet lőtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.08. 18:08
null
Terry a 67. percben mehetett zuhanyozni (Fotó: express.co.uk)
A Chelsea nem esett abba a hibába, amibe a Liverpool. Bár a kékek is több kulcsembert pihentettek a harmadosztályú Peterborough United elleni hazai FA-kupa-meccsen, sima, 4–1-es győzelemmel jutottak a legjobb 32 csapat közé. Még úgy is, hogy John Terry a 67. percben piros lapot kapott.

A Begovic – Zouma, Terry, Cahill – Ivanovics, Fabregas, Chalobah, Pedro – Loftus-Cheek, Batshuayi, Willian összeállításban kezdő Chelsea nem bízta a véletlenre a Peterborough elleni FA-kupa-meccset. A kékek az 53. percben már 3–0-ra vezettek.

A gólgyártást a spanyol Pedro kezdte, aki egy kipattanó labdát lőtt a bal felsőbe egy szép csel után, majd Michy Batshuayi talált 12 méterről a jobb alsó sarokba, aztán Willian lőtte ki 15-ről, balról a hosszú alsót.

Ezután a 67. percben piros lapot kapott a novemberben elszenvedett izomsérülése után először játszó John Terry, aki a gólhelyzetben kitörő Lee Angollal szemben szabálytalankodott.

Ez azonban már nem igazán befolyásolta a meccset. A vendégek szépítettek, azután viszont Pedro 18 méteres lövéssel megszerezte önmaga második, csapata negyedik találatát, így a Chelsea 4–1-es sikerrel jutott tovább.

A szintén élvonalbeli Middlesbrough 3–0-val búcsúztatta a Sheffield Wednesdayt. Azon a meccsen Daniel Ayala kapott piros lapot a hazaiaktól az 59. percben, 1–0-s állásnál.

A másodosztályban 12. helyen álló Aston Villa 70 percig tartotta magát a Premier League-ben jelenleg harmadik Tottenham ellen, de az első osztályú londoniak végül 2–0-ra győztek.

ANGOL FA-KUPA
3. FORDULÓ (A LEGJOBB 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
Chelsea–Peterborough United (III.) 4–1 (Pedro 18., 75., Batshuayi 44., Willian 52., ill. Nichols 70.)
Liverpool–Plymouth Argyle (IV.) 0–0
Middlesbrough–Sheffield Wednesday (II.) 3–0 (Leadbitter 58., Negredo 67., De Roon 91.)
Cardiff City (II.)–Fulham (II.) 1–2 (Pikington 8., ill. S. Johansen 14., R. Sessegnon 33.)
Tottenham Hotspur–Aston Villa (II.) 2–0 (B. Davies 71., Szon Hung Min 80.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik