FA-kupa: két góllal vezetett, mégsem nyert a Liverpool „B”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.01.26. 20:02
null
A Shrewsbury kétgólos hátrányból állt fel a Liverpool ellen (Fotó: AFP)
A tartalékos összeállításban pályára lépő Liverpool kétgólos előnyt leadva 2–2-es döntetlenre végzett a harmadosztályú Shrewsbury Town vendégeként az angol labdarúgó FA-kupában, így a párharcot meg kell ismételni a legjobb 16 közé jutásért.

Jürgen Klopp kezdőcsapatán az Everton elleni előző fordulóbeli mérkőzéshez (1–0) hasonlóan érződött, hogy a Liverpool számára nem az FA-kupa a legfontosabb versenysorozat a jelenlegi idényben. Ha az Alisson – Alexander-Arnold, Joe Gomez, Van Dijk, Robertson – Oxlade-Chamberlain, Henderson, Wijnaldum – Szalah, Firmino, Mané tizenegyet tekintjük az alapcsapatnak, akkor a Shrewsbury Town elleni kezdőben a „vörösök” legerősebb együtteséből senki sem kapott helyet – de így is sikerült kétgólos előnybe kerülniük.

A vendégek a 15. percben szerezték meg a vezetést a 18 éves és 361 napos Curtis Jones góljával. A fiatal angol labdarúgó Raheem Sterling 2014-es alakítása óta a Liverpool történetének első játékosa, aki a 20. életévének betöltése előtt egymást követő két fellépésén is betalált az első csapatban.

A második játékrész első percében Donald Love öngóljával duplázta meg előnyét a Liverpool, a Shrewsbury védője úri eleganciával passzolta a labdát a saját kapujába.

De volt visszaút a harmadosztályban 16. helyezett, öt forduló után nyeretlen Shrewsburynek! Jason Cummings tíz perc leforgása alatt duplázott, ezzel 2011 januárja óta az első játékos lett az FA-kupában, aki csereként pályára lépve, alsóbb osztályú klub játékosaként legalább két gólt szerzett élvonalbeli csapat ellen.

Klopp az utolsó negyedórában becserélte Szalahot és Firminót is, de a Liverpool velük a fedélzeten sem tudta kiharcolni a győzelmet, így megismételendő mérkőzésre kényszerül az Anfielden. Erre a találkozóra februárban kerül majd sor.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

ANGOL FA-KUPA
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Shrewsbury Town (III.)–Liverpool 2–2 (Cummings 65., 75. – az elsőt 11-esből, ill. C. Jones 15., D. Love 46. – öngól)
KORÁBBAN
Manchester City–Fulham (II.) 4–0 (Gündogan 8. – 11-esből, Bernardo Silva 19., Gabriel Jesus 73., 76.) – BŐVEBBEN ITT!
Tranmere Rovers (III.)–Manchester United 0–6 (Maguire 10., Dalot 13., Lingard 16., P. Jones 41., Martial 45., Greenwood 56. – 11-esből) – BŐVEBBEN ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik