FA-kupa: Guardiola nagy nyomást helyezett játékosaira a döntő előtt

Vágólapra másolva!
2019.05.18. 11:19
null
Pep Guardiola a levegőben: a PL-győzelem után az FA-kupa-döntő után is lesz oka ünnepelni a Manchester Citynek? (Fotó: AFP)
Pep Guardiola, a Manchester City labdarúgócsapatának menedzsere a szombati, Watford elleni FA-kupa-döntő előtti sajtótájékoztatón elmondta: ha játékosai nem futballoznak motiváltan, azzal a jövőjüket kockáztatják a klubnál.

 

A Manchester City lehet az első klub, amely triplázik Angliában: a Premier League és a Ligakupa már a zsebben, a Watford legyőzésével pedig az FA-kupát is begyűjtheti a csapat. Pep Guardiola nem kis nyomást helyezett játékosaira, érzékeltetve, hogy hatalmas téttel bír a szombati összecsapás.

„Mindenkinek éreznie kell, hogy jól kell futballoznia, különben nem fog lehetőséget kapni. Érezniük kell a győzelmi kényszert, különben problémájuk lesz a jövőben, és nem lesznek a klubnál. Győznünk kell újra, újra, és újra. Eddig nagyszerűek voltunk. De a következő idény első napján ismét nulláról indulunk” – idézi a BBC Pep Guardiolát, aki 2016-os érkezése óta eddig öt trófeát gyűjtött a Manchester Cityvel.

A pénzügyi fair play (FFP) állítólagos megsértése és a Bajnokok Ligájából való lehetséges kizárás is szóba került a sajtótájékoztatón, amire a spanyol menedzser csak annyit mondott: „a klub ártatlan, amíg nem bizonyítják, hogy másként lenne”.

Természetesen amellett sem ment el szó nélkül Guardiola, hogy hírbe hozták a Juventusszal Massimiliano Allegri távozását követően, de elhessegette a találgatásokat. Játékosai jövőjével kapcsolatban viszont egyenesebben fogalmazott...

„Vinny ismét megmutatta, hogy kiváló futballista, ha egészséges. Topjátékos. A probléma a november és február-március közötti periódusban van” – utalt a lejáró szerződésű csapatkapitány sérülékenységére Guardiola, aki beszélt a két német légiósról, Leroy Sanéról és Ilkay Gündoganról is.

„Szeretnénk, ha maradna – kezdte Sanéval kapcsolatban a spanyol szakember. – Másfél éve próbáljuk meggyőzni, hogy írja alá az új szerződését. Ha nem akarnánk, hogy maradjon, akkor nem tárgyalnánk vele. Ugyanez a helyzet Gündogannal. Sterlinggel és Bernardo Silvával harcol a kezdőbe kerülésért, nincs könnyű dolga.”

Javi Gracia, a Watford menedzsere elismeréssel beszélt a bajnoki címet szoros végjátékban megnyerő Manchester Cityről.

„A legjobb csapat a Premier League-ben, de nem a legjobb a világon, az eredményei ezt mondatják – mondta Javi Gracia a kupadöntőbeli ellenfélről. – Megnyerte a bajnokságot, amiért elismerést érdemel. De melyik a világ legjobb csapata? Az majd kiderül... A PL-ben mindkét meccset elvesztettük ellene, de úgy érzem, ma nyerhetünk. Mindkét mérkőzésen pariban voltunk.”

A Watford a legutóbbi tíz találkozóját elveszítette a Manchester City ellen, 32 gólt kapva eközben. Legutóbb 1989 márciusában győzte le a Watford a mostani PL-címvédőt, akkor 1–0-ra – az angol másodosztályban.

Az FA-kupa győztese 3.6 millió fontot kap, az ezüstérmes ennek a felét. Mivel a City és a Watford is a harmadik fordulóban kapcsolódott be a küzdelmekbe, a finálé nyertese hozzávetőlegesen 6.8 millió fonttal zárja a sorozatot, a vesztese 5 millió fonttal.

ANGOL FA-KUPA
DÖNTŐ
18.00:
Manchester City–Watford (Tv:Spíler1)– élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik