FA-kupa: az MU kétszer találta el a kaput a Huddersfield ellen...

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.17. 20:32
null
A kétgólos Romelu Lukaku fogadja edzője, José Mourinho gratulációját (Fotó: AFP)
A Manchester United a belga Romelu Lukaku két góljával 2–0-ra nyert az ugyancsak élvonalbeli Huddersfield otthonában az angol FA-kupa nyolcaddöntőjében, így biztosította a helyét a legjobb nyolc között.

 

Nem mondhatjuk, hogy parádézott a Manchester United a Huddersfield elleni FA-kupa-nyolcaddöntőben, pedig már a 3. percben megszerezték a vendégek a vezetést.

Romelu Lukaku Juan Matával játszott össze, majd a visszakapott labdával kiugrott a védők közül, még arra is volt ideje, hogy az egyik visszafutó hazai játékos mellett elhúzza a labdát, hogy aztán kissé balról, a tizenhatoson belülről a kapu jobb oldalába lőjön. 0–1

Ezt követően csak a Huddersfieldnek volt kaput eltaláló lövése, és a labdát is többet birtokolta a Premier League újonca, de a második gólt mégis a Manchester United szerezte – ismét Lukaku, az 55. percben. Ezúttal is tőle indult az akció, most Aexis Sáncheztől kapta vissza a labdát, amellyel egyedül törhetett kapura, és nem okozott gondot neki ellőnie a kapus mellett.

A Manchester United úgy nyert 2–0-ra, hogy csak kétszer találta el a kaput – a hazaiak öt kísérletével szemben –, de mindkettőből gól született.

A KORÁBBI MÉRKŐZÉSEKEN

A Swansea már az előző körben is ismétlésre kényszerült a negyedik vonalbeli Notts County ellen, akkor az idegenbeli 1–1-et követően otthon 8–1-es gálával jutott tovább.

Carlos Carvalhal együttese ezúttal kiegyenlített meccset játszott a Championshipben vitézkedő Sheffield Wednesday-vel, amely a hajrában megszerezhette volna a továbbjutást érő találatot, ám kimaradt a nagy helyzet (és az asszisztens egyébként is lest jelzett), így a döntés a második meccsre maradt.

A két élvonalbeli csapat, a West Bromwich és a Southampton meccsét utóbbi nyerte meg, idegenben 2–1-re, míg a Brighton 3–1-re győzte le a negyedosztályú Coventryt.

ANGOL FA-KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
Huddersfield Town–Manchester United 0–2 (R. Lukaku 3., 55.)
Sheffield Wednesday (II.)–Swansea City 0–0

West Bromwich Albion–Southampton 1–2 (Rondon 58., ill. Hoedt 11., Tadics 56.)
Brighton & Hove Albion–Coventry City (IV.) 3–1 (Locadia 15., Goldson 34., Ulloa 61., ill. Clarke-Harris 77.)
Vasárnap
17.00:
Rochdale AFC (III.)–Tottenham Hotspur
Hétfő
20.55:
Wigan Athletic (III.)–Manchester City (Tv: Sport2)
Pénteken játszották
Leicester City–Sheffield United (II.) 1–0 (Vardy 66.)
Chelsea–Hull City (II.) 4–0 (Willian 2., 32., Pedro 27., Giroud 42.)

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA
Sheffield Wednesday (II.)/Swansea City–Rochdale AFC (III.)/Tottenham Hotspur
Manchester United–Brighton & Hove Albion
Leicester City–Chelsea
Wigan Athletic (III.)/Manchester City–Southampton

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik