FA-kupa: a Wolverhampton kiejtette a Liverpoolt

Vágólapra másolva!
2019.01.07. 22:41
null
Shaqiriék tartalékos felállásban kikaptak a Wolverhamptontól (Fotó: AFP)
A Wolverhampton Wanderers 2–1-re legyőzte, így kiejtette a Liverpoolt az FA-kupa 3. fordulójában. A Premier League listavezetője a 32 közé sem tudott bejutni.

Jürgen Klopp meglehetősen tartalékos csapatot küldött pályára Wolverhamptonban: a Liverpool a Mignolet – Rafael Camacho, Lovren, Fabinho, Alberto Moreno – Shaqiri, Milner, N. Keita, Curtis Jones – Origi, Sturridge tizenegyet küldte a pályára, ráadásul Lovrent már a 6. percben le kellett hozni, így a 16 éves (!) Ki-Jana Hoever folytatta a helyén. Sokat elmond a Poolról, hogy az első félidőben a holland tini volt a csapat legjobbja.

ÍGY FOLYTATJÁK
FA-KUPA
A 16 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Arsenal–Manchester United
Crystal Palace–Tottenham Hotspur
Manchester City–Burnley
Newcastle United/Blackburn Rovers (II.)–Watford
Chelsea–Sheffield Wednesday (II.)/Luton Town (III.)
Brighton & Hove Albion–West Bromwich Albion (II.)
Millwall (II.)–Everton
Shrewsbury Town (III.)/Stoke City (II.)–Wolverhampton Wanderers
AFC Wimbledon (III.)–West Ham United
Accrington Stanley (III.)–Derby County (II.)/Southampton
Bristol City (II.)–Bolton Wanderers (II.)
Swansea City (II.)–Gillingham (III.)
Portsmouth (III.)–Queens Park Rangers (II.)
Barnet (V.)–Brentford (II.)
Middlesbrough (II.)–Newport County (IV.)
Doncaster Rovers (III.)–Oldham Athletic (IV.)

A Wolverhampton vezető góljáról nem tehetett Hoever, abban inkább James Milner volt a hibás, a rutinos angol adta el a labdát, Raúl Jiménez pedig Diogo Jota passza után átrobogott a vendégek térfelén, és Mignolet mellett a jobb alsó sarokba lőtt (1–0). A kiválóan kontrázó Wolverhampton 1–0-s előnnyel várta a szünetet, de Klopp annak ellenére a kispadon tartotta a Mohamed Szalah, Roberto Firmino, Sadio Mané triót, hogy elöl Origi és Sturridge között mindössze egy passz történt.

Talán a német edző a szünetben számon kérte két támadóját, amiért nemigen törekedtek arra, hogy megmutassák, tudnak élni a ritka lehetőséggel, az 51. percben ugyanis Origi a tizenhatosról eleresztett lövéssel egyenlített (1–1). A gól nem hozta meg a várt fordulatot, a Wolves négy perccel később hosszas passzolgatás után, felállt védelem ellen is betalált: Rúben Neves hozta megoldhatatlan helyzetbe Mignolet-t 23 méterről (2–1). A narancssárga mezesek növelhették is volna az előnyüket (a 62. percben Jiménez eltolta a labdát Mignolet mellett, de az oldalhálót találta el), Klopp türelme pedig a 70. percben fogyott el, jött Szalah és Firmino.

Szalah új lendületet hozott a vendégek játékába, de nem sok pontos labdát kapott, így gólt sem tudott szerezni.

A Wolverhampton nyert, az FA-kupa jelen kiírásának legnagyobb meglepetésére a főtábla 3. fordulójában kiesett a Liverpool.

ANGOL FA-KUPA
A 32 KÖZÉ JUTÁSÉRT

Wolverhampton Wanderers–Liverpool 2–1 (Jiménez 38., Neves 55., ill. Origi 51.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik